Hoboken 9 mei, 2017 – Jim Verbist wordt de nieuwe CEO van Inventive Designers. Hiermee wordt een nieuwe fase ingeluid in het groeiverhaal van het Antwerpse software bedrijf. Jim volgt Klaas Bals op, die het bedrijf als CEO en CTO leidde sinds 2012. Klaas trekt zich terug uit de operationele leiding van Inventive Designers, maar blijft actief als aandeelhouder en bestuurder. Vanuit deze rol zal hij strategisch advies verlenen aan het bedrijf. De rol van CTO zal worden ingevuld door David Geleyn, die reeds 15 jaar actief is bij Inventive Designers en de laatste jaren de rol van Product Manager had. “Het is een logische volgende stap voor ons”, aldus Klaas Bals. “5 Jaar geleden droegen mijn schoonouders Inventive Designers over aan mijn echtgenote Joke en mezelf. De afgelopen jaren hebben we ons vooral gefocust op grotere klantgerichtheid en professionalisering. We hebben een nieuwe raad van advies en raad van bestuur samengesteld en we hebben geïnvesteerd in een aantal sleutelposities in het bedrijf. De afgelopen jaren groeide de omzet van 4 naar bijna 7 miljoen euro en
steeg het aantal personeelsleden van 40 naar 60. Het bedrijf is winstgevend en financiëel gezond. We worden erkend in marktstudies van bedrijven als Forrester en Gartner. En we hebben net onze nieuwe cloud component Web Designer gereleased.”

“Daarnaast hebben we ook heel wat nieuwe enterprise klanten binnengehaald”, vervolgt Klaas, “Zoals de Vlaamse Belastingdienst, O2, M-Team, Belfius Insurance en enkele verzekeringsmaatschappijen in de US. Nu wordt het tijd voor de volgende fase, waarin het accent ligt op verdere uitbouw en internationalisering. Met Jim kiezen we voor een extern georiënteerde bruggenbouwer, die zijn sporen verdiend heeft in het realiseren van groei. Ik ben ervan overtuigd dat Jim de juiste persoon is om het bedrijf verder te ontwikkelen, met focus op de klant, de partners en het product.” “Dat een familielid aan het hoofd van een familiale onderneming moest staan, is verleden tijd. Met het oog op continuïteit en verdere groei hebben we bewust gekozen voor bestaande medewerkers als nieuwe CEO en CTO. Jim, David en het directieteam kunnen rekenen op de volledige steun van de raad van bestuur en raad van advies.” bevestigt Joke Dehond, voorzitter van de raad van bestuur. De aandeelhouderstructuur van Inventive Designers blijft ongewijzigd.

Over Jim Verbist, nieuwe CEO
Jim Verbist, 46 jaar, is aan boord bij Inventive Designers sinds januari 2016. Hij bouwde het professional services team verder uit tot een omzet van 2,5 miljoen euro, een groei van 30% op 1 jaar tijd.Jim is reeds 25 jaar actief in de IT sector en bekleedde in binnen- en buitenland verschillende functies in ICT consultancy bedrijven zoals project & service delivery manager, COO, en business unit manager. “Vanuit mijn rol als VP Professional Services binnen Inventive Designers heb ik een heel goed begrip gekregen van de noden van onze klanten en hoe Scriptura Engage hierin een toegevoegde waarde biedt.” aldus Jim Verbist. “Inventive Designers heeft nog meer dan ooit de ambitie verder te groeien waarbij onze unieke klanten- en partnerbinding essentieel zijn.”

Rate this post

Print Friendly