AddCom heeft de Océ VarioPrint i300 van Canon geïnstalleerd. Deze hogesnelheidsprinter maakt deel uit van het hoogvolume-portfolio van Canon en is de meest productieve, losblad, duplex inkjetprinter op de markt. AddComm wordt hiermee flexibeler in haar printproducties en geeft de afdrukkwaliteit van haar printuitingen een sterke impuls. De Océ VarioPrint i300 is gebaseerd op innovatieve inkjet-technologie en slaat een brug tussen conventionele hoogwaardige losblad tonerprinters en rotatie inkjetpersen op instapniveau. Met de ColorGrip-optie kan de VarioPrint i300 ook een deel van de bestaande toner-systemen van AddComm vervangen.

Tijdens Drupa – de internationale vakbeurs voor printmedia – raakte AddComm overtuigd van de buitengewone printkwaliteit van de VarioPrint i300 met ColorGrip. “AddComm maakte al enige jaren gebruik van twee ColorStream 3200-systemen van Canon. De positieve ervaringen met deze systemen – zowel in het voortraject als tijdens de productiebegeleiding en de goede service – maakten de weg vrij voor deze investering in de VarioPrint i300”, vertelt Leonie van der Veen, CEO van AddComm. “We zijn actief in een snel veranderende en gesegmenteerde markt, waarin sprake is van een groeiende behoefte aan digitalisering en gevarieerde printuitingen in kleinere oplages. Hierop kunnen we met de VarioPrint i300 goed inspelen. Doordat de VarioPrint i300 een deel van onze tonerproductie kan overnemen, zijn we bovendien in staat een aanzienlijke kostenbesparing te realiseren. Daarnaast zorgt de combinatie van rotatie- en losblad-inkjet ervoor dat we een onderscheidende propositie in de markt kunnen zetten.”

Met ColorGrip kan de VarioPrint i300 een breed scala van papiersoorten verwerken, waaronder offset gestreken en lagere en hogere gramsgewichten tot 300 grams. Bovendien stelt de flexibiliteit van losblad-productie AddComm in staat haar efficiency te verhogen in vergelijking met bestaande rotatie-inkjet. Ook kan zij met de VarioPrint i300 eenvoudig reprints maken voor de bestaande ColorStream 3200, in exact dezelfde kwaliteit.

“Wij zijn erg blij met het vertrouwen dat AddComm in onze inkjet-oplossingen heeft. AddComm is actief in een zeer dynamische markt en is er in de afgelopen jaren niet alleen in geslaagd succesvol in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, maar het bedrijf ook klaar te maken voor de toekomst. Wij zijn er trots op dat wij door de levering van de VarioPrint i300 hieraan kunnen bijdragen”, aldus Frank Huigen, Sales Director van Canon Nederland. “Vanwege de grote productiviteit, printkwaliteit, betrouwbaarheid en bijzonder lage variabele kosten is de VarioPrint i300 de technologie van de toekomst.”

AddComm is gevestigd in Amersfoort en specialist in geïntegreerde oplossingen voor multichannel-communicatie: via traditionele print en direct mail, maar ook via digitale kanalen als e-mail, sms, FINBOX, DigiAccept, webpresentment, online archiving en SignMail. AddComm maakt multichannel-communicatie mogelijk door de inzet van een uitgebreid aanbod van gebruiksvriendelijke tools voor productie en verzending van gepersonaliseerde communicatie-uitingen.

Rate this post

Print Friendly