Andi Druk – een Nederlandse drukkerij gevestigd in de buurt van Maastricht-Airport en gespecialiseerd in de productie van magazines, boeken, manuals en brochures – heeft geïnvesteerd in een volledig nieuw workflow-systeem van Canon en Müller Martini. Het nieuwe systeem zal bestaan uit een Océ ColorStream 3900 inkjet-productieprinter. Deze is volledig geïntegreerd met een reeks afwerkingsmodules van Müller Martini, waaronder een Sigma-line voor boeken, een Presto II Digital-hechtsysteem voor de productie van magazines, een Vareo-perfect binder en een Granit-snijsysteem voor snijden langs drie randen. De nieuwe productielijn wordt in het vierde kwartaal geïnstalleerd.

Hoewel Andi Druk al vele jaren een relatie van Canon is en werkt met losblad toner-productiesystemen – en ook nu investeert in een imagePRESS C10000VP, het topmodel onder Canon’s toner-productiesystemen en een imagePRESS C800 – is dit de eerste investering in een digitale inkjet-productielijn en de eerste keer dat een Océ ColorStream printer wordt geïntegreerd met een Müller Martini Sigma-line.

Op maat gesneden productielijn

“Andi Druk heeft een primeur in West-Europa met de ingebruikname van deze digitale rotatie inkjet-productielijn. Dit systeem is niet alleen in de configuratie en de prestaties bijzonder, maar in ook de manier waarop de configuratie tot stand is gekomen. Zo heeft Andi Druk Canon en Müller Martini gevraagd om basis van haar specifieke wensen een complete oplossing te bouwen. Door vraaggericht te ontwikkelen en bouwen hebben we deze op maat gesneden productielijn ontwikkeld”, vertelt Frank Huigen, Channel Director Commercial Printing en Strategic Accounts van Canon. 

De snelheid van de ColorStream, die via de Type 1 universele interface is gekoppeld met de Müller Martini Sigma-line, wordt geregeld door de Müller Connex software. Zo wordt gewaarborgd dat de gehele productielijn zo efficiënt mogelijk functioneert en maximale productiviteit wordt bereikt. Daarmee biedt de nieuwe inkjet-productielijn ook een hogere flexibiliteit dan de bestaande offsetpersen van Andi Druk. Klanten zijn nu in staat om variabele gegevens in een oplage te verwerken, hebben geen voorraad- en opslagkosten meer en de behoefte aan manuals met onnodig veel talen behoort tot het verleden. Het resultaat is een duidelijke win-win situatie.

De installatie van de digitale inkjet-productielijn is een strategische stap van Andi Druk om haar infrastructuur te transformeren in reactie op de veranderende eisen van haar klanten. Zij willen vaker kleinere oplagen en meer versies van hun drukwerk, iets wat voor de onderneming heeft geresulteerd in een toename in drukwerkvolume.

“Bij Andi Druk redeneren we graag vanuit de klantvraag. Wat zijn de wensen van klanten en hoe kunnen wij deze waarmaken? Zo zijn we ook te werk gegaan bij onze zoektocht naar onze eigen strategische partners voor dit project. De combinatie van de CS 3900 en de Müller Martini Sigma-line stelt ons niet alleen in staat om drukwerk op een snelle en kosteneffectieve manier te personaliseren. Deze digitale web-fed inkjet-productielijn maakt ons ook uniek in Nederland en daarbuiten, want dit type configuratie is de eerste in West-Europa. En daar zijn we trots op”, zegt Frits Keulen, directeur van Andi Druk.

Rate this post

Print Friendly