Bochane Groep thinks big, starts small, acts now
Met een deel van de in totaal zo’n ruim 50.000 inkomende facturen op jaarbasis, zet Bochane Groep de eerste stappen richting elektronisch factureren. Alle Renault XML-facturen worden binnenkort elektronisch verwerkt. Concreet betekent dat dat deze facturen dan via het platform van Simac, rechtstreeks in de purchase-to-pay-oplossing van Simac, worden afgehandeld.  Hierdoor bespaart Bochane Groep met name veel tijd op verwerking van interne facturen, worden er geen fouten meer gemaakt en kunnen facturen eerder betaalbaar worden gesteld. Henk Slabbekoorn, assistent controller bij Bochane Groep, geeft aan dat dit slechts een eerste stap is. Hij uit daarbij de wens dat in de nabije toekomst meer facturen via het platform van Simac worden verwerkt.

Simac en Bochane: samen snel schakelen
Bochane Groep is voor het verwerken van de facturenstroom al jarenlang klant van Simac Document Solutions. De oplossing voor Bochane Groep bestond vooralsnog uit de combinatie van scan- en herkenning software met de purchase-to-pay-oplossing van Simac gekoppeld aan EVA (het administratiesysteem van CDK Global).

Henk Slabbekoorn : “Met de oplossing van Simac hebben we inmiddels kunnen besparen op de doorlooptijden (facturen gaan niet meer van hand tot hand) en zijn de kosten tot 30% afgenomen (o.a. besparing 1 FTE). Ook zijn de kostenboekingen zowel nauwkeuriger als consistent en is het factuurverwerkingsproces veel minder arbeidsintensief. Doordat alle facturen digitaal verwerkt worden zijn ze te allen tijde in te zien en weten we precies waar welke factuur zich bevindt. Ook kunnen we diverse rapportages maken voor o.a. administratie en management die op allerlei gebieden meer inzicht geven. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld nieuwe afspraken maken met huidige leveranciers of kijken naar alternatieven hetgeen ook weer een besparing oplevert.”

Lees hier de hele case. 

Rate this post

Print Friendly