Het in Nederland gevestigde grafimediabedrijf Magneet Communicatiecentrum heeft een order geplaatst voor een tweede Ricoh Pro™ C9110 losblad kleurenproductiesysteem. De opdracht werd tijdens drupa op de Ricoh stand ondertekend.

Het bedrijf met een omzet van 2,5 miljoen euro koos voor dit productiesysteem na 18 maanden geleden zijn eerste Ricoh Pro C9110-productiesysteem te hebben gekocht. Het bedrijf beschikt ook over een Ricoh Pro™ C907EX en een Ricoh Pro™ L4160- grootformaatprinter.

Algemeen directeur Mathieu Levens: “De eerste Ricoh Pro C9110 is een geweldige productiemachine. Hij is snel, efficiënt en veelzijdig. Dat maakte de beslissing om een tweede te kopen gemakkelijk.”

Ook zal de machine volgens hem het bedrijf helpen bij het realiseren van dubbelcijferige groei: “Over de eerste helft van het jaar liggen de cijfers 5% hoger dan vorig jaar en we hopen dat dit percentage over de volle 12 maanden op 10% uitkomt.”

Tot de klanten van het bedrijf behoren marketingbureaus en merken als Famous Grouse. Voor de onderwijssector produceert het een breed assortiment schoolmaterialen: “We produceren veel documentatie, waarbij de oplagen variëren van één, twee, of drie tot wel duizenden”, aldus Mathieu Levens. “We groeien, en met de 130 ppm die deze machine biedt, worden we ook sneller. De aanschaf van een tweede machine biedt ons bovendien meer stabiliteit; niet alleen de capaciteit wordt verbeterd, maar ook de uptime.”

Ook Magneets relatie met Ricoh speelde een grote rol. “Dat was een belangrijk aspect van het besluit. Als je in een pers investeert, is dat een beslissing die minimaal de komende vier tot vijf jaar invloed heeft op het bedrijf. Je wil het vertrouwen hebben dat je zeker weet dat het goed komt.”

Sander Sondaal, Directeur Production Printing, Ricoh Nederland: “Dit is de vierde Ricoh-oplossing die we bij Magneet installeren, en een bewijs van zowel de kwaliteit als de prestaties van Ricoh’s productiesystemen. We vinden het geweldig dat we hiermee bijdragen aan Magneets ambitie om te blijven groeien.” De Ricoh Pro C9100-serie draait bij snelheden tot 130 ppm. De serie ondersteunt ongecoate media, media met grove oppervlaktestructuur en gecoate media tot 400 gsm. Verder biedt de serie ondersteuning voor het dubbelzijdig produceren van bannervellen tot 700 mm en zelfs voor het bedrukken van speciale media, zoals superglanzende, magnetische, transparante of synthetische media.

De Ricoh Pro C9100-serie draait bij snelheden tot 130 ppm. De serie ondersteunt ongecoate media, media met grove oppervlaktestructuur en gecoate media tot 400 gsm. Verder biedt de serie ondersteuning voor het dubbelzijdig produceren van bannervellen tot 700 mm en zelfs voor het bedrukken van speciale media, zoals superglanzende, magnetische, transparante of synthetische media.

De verbeterde VCSEL-technologie (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) van Ricoh zorgt voor een beeldkwaliteit van tot wel 1200 x 4800 dpi. De automatische kleurcontrole-technologie van Ricoh, waarmee voortdurend kalibratie van de kleurdensiteit plaatsvindt, garandeert een hoge kleurconsistentie.

Rate this post

Print Friendly