Recent onderzoek over de snelle acceptatie van het “Bring Your Own Device” (BYOD) beleid[1] toont aan dat bijna 75 procent van de bedrijven BYOD inzet voor medewerkers om hun e-mail te checken en om te werken buiten de traditionele werktijden. Er bestaat weinig twijfel over dat enterprise mobility voor een verhoogde productiviteit zorgt naarmate medewerkers gewend raken aan de toegang tot real-time data.

Organisaties integreren steeds vaker smartphones en vergelijkbare apparatuur in hun bedrijfsprocessen. Een grote toename van connected apparatuur houdt in dat bedrijven hun infrastructuur voor draadloze communicatie moeten uitbreiden, interne systemen toegankelijk moeten maken voor mobiele apparatuur en oplossingen moeten inzetten die de vraag naar mobiliteit kunnen beantwoorden. De nieuwste desktopscanners van Kodak Alaris – de Kodak ScanMate i1150WN en de Kodak i1190WN – beschikken over draadloze en netwerkinfrastructuren en kunnen via smartphones BYOD en mobiliteit op de werkplek ondersteunen.

De i1150WN- en i1190WN-scanners maken kabels en bedrading overbodig. De scanners zijn ideaal voor bedrijven waar medewerkers snel en eenvoudig apparatuur, die documenten kunnen vastleggen, moeten delen. Medewerkers hebben toegang tot een bedieningspaneel waarin op maat gemaakte instructies en pictogrammen met kleurcoderingen kunnen worden opgeslagen. Het scannen verloopt op deze manier snel en eenvoudig en tegelijkertijd wordt bruikbare informatie verstrekt om fouten te voorkomen en op te lossen.

Bovendien beschikken de scanners over moeiteloze aansluitmogelijkheden binnen een kantoornetwerk of via Wi-Fi voor diverse kantooromgevingen, zoals banken, overheidsinstanties en ziekenhuizen. Met de standaard stuurprogramma’s (TWAIN, ISIS) kunnen gebruikers hun bestaande en traditionele bedrijfstoepassingen integreren. Dit om extra stappen in het proces van vastlegging en complexe software-installaties te elimineren, wat voor lagere IT-kosten zorgt. IT-beheerders hebben bovendien de mogelijkheid om beveiligingsniveaus in te stellen en indien nodig de draadloze toegang tot de scanners uit te schakelen, wat tot een efficiënter apparaat beheer leidt.

“De meeste draadloze scanners zijn prima voor individueel gebruik, maar niet om in groepsverband te delen of in te zetten voor bedrijfstoepassingen,” aldus Susheel John, Worldwide Category Director, Distributed Capture, Kodak Alaris Information Management. “Onze draadloze netwerkscanners bieden de flexibiliteit en veelzijdigheid die mensen nodig hebben om complexe processen voor documentverwerking het hoofd te bieden. Ze bieden tevens integratiemogelijkheden die organisaties toestaan om in nieuwe software en applicaties te investeren. Om aan de veranderende behoeften binnen hun bedrijf te kunnen blijven voldoen, maar ook aan de behoeften van de traditionele applicaties van vandaag.”

Met de ScanMate+ Mobile App kunnen eindgebruikers vanaf de i1150WN- of i1190WN-scanner snel en gemakkelijk documenten scannen naar een tablet of mobiele telefoon. Met de app kunnen bestanden ook worden gedeeld via e-mail en worden geüpload naar applicaties in de cloud, zoals SharePoint, Box of Evernote. Organisaties die bestanden en documenten liever scannen met behulp van hun eigen mobiele app, kunnen de scanners van Kodak Alaris integreren met behulp van de API (Application Programming Interface).

Distributed Capture in de cloud

Cloud-technieken helpen grote en minder grote bedrijven om de kosten voor de implementatie en het beheer van IT te verlagen. “Nu steeds meer bedrijven hun applicaties overzetten op cloud gebaseerde systemen, kunnen applicaties op basis van internet en de cloud verwerkt worden op pc’s met minder verwerkingscapaciteit. Hierdoor hoeven bedrijven minder te investeren in dure computers,” aldus John. De i1150WN- en i1190WN-scanners hebben ingebouwde mogelijkheden voor beeldverwerking waardoor de verwerkingscapaciteiten van de processoren naar beneden bijgesteld kan worden. Dit maakt ze ideaal om te gebruiken met applicaties voor documentvastlegging op basis van internet of de cloud, zoals de Kodak Info Input Portfolio. Info Input maakt het vastleggen sneller, slimmer, veiliger en productiever. Beheerders die software integreren, kunnen dat voor de scanners doen met behulp van de web API.

Eerder dit jaar heeft Buyers Lab, LLC (BLI) Kodak Alaris beloond met de prijs voor 2016 Scanner Line of the Year voor toonaangevende prestaties van de gehele portefeuille van documentenscanners. Kodak Alaris won tevens meerdere BLI Winter Pick Awards—één in elk van de drie belangrijkste scannercategorieën: netwerk, afdeling en productie. Kodak Alaris heeft als fabrikant van scanners de meeste Pick-awards gewonnen voor scanners die door BLI getest zijn. Ga voor meer informatie over de criteria voor deze prijzen naar http://www.kodakalaris.com.

Rate this post

Print Friendly