Ad van der Poel, senior vice president van Basware Financing Services, is benoemd tot ‘2016 Provider Pro to Know’ door het Amerikaanse tijdschrift Supply & Demand Chain Executive. Van der Poel werd erkend voor het opzetten van een nieuw businessmodel voor afnemers en leveranciers waarmee de wereld van zakelijke betalingen aanzienlijk is veranderd. Door het gebruik van het nieuwe model komt er veel geld in de supply chain vrij en verbetert de cashflow. Door de nieuwe dienst kan ook het werkkapitaal worden beheerd.

“Ik voel mij vereerd”, zegt Van der Poel. “Net zoals de overige Basware-collega’s wil ik bedrijven helpen bij het wereldwijd zakendoen door de cashflow en het werkkapitaal te verbeteren, de relatie met leveranciers te versterken en de nieuwe mogelijkheden voor strategische betalingen en financieringen aan te boren.”

Van der Poel heeft aan de wieg gestaan van Basware Financing Services, een nieuw portfolio van innovatieve financieringsdiensten waarmee bedrijven kunnen bepalen hoe en wanneer zij betaald krijgen. Met Basware Financing Services kunnen organisaties ‘vastzittende’ cashflow losmaken én hun cashpositie en werkkapitaal optimaliseren wanneer zij zakendoen via het Basware Commerce Network – het grootste zakelijke netwerk ter wereld waarop meer dan een miljoen afnemers en leveranciers zijn aangesloten.

Het Financing Services-portfolio van Basware biedt verschillende betalingsopties die voor allerlei verschillende types bedrijven voordelen opleveren. Denk daarbij aan leveranciers, afnemers, bedrijven met veel cash, bedrijven met weinig cash en alles wat daar tussenin zit. De betalingsopties bestaan onder meer uit de wereldwijde e-Payment-oplossing (Basware Pay), dynamische kortingen (Dynamic Discount) en de supplier driven factuurfinancieringsoplossing Basware Advance.

Ad van der Poel werkt sinds 2014 bij Basware en heeft meer dan twintig jaar ervaring in betalings- en cashmanagement. Hij is verantwoordelijk voor nieuwe en innovatieve financiële diensten voor de markt van leveranciers en afnemers én voor het uitbreiden van het Basware Commerce Network. In zijn vorige functie werkte hij onder meer voor Bank of America Merrill Lynch waar hij het hoofd was van Product Management EMEA, Global Treasury Services. Daarvoor leidde hij product management voor e-Business, Payments & Cash Management bij ING Commercial Banking. Van der Poel was ook een van de oprichters van de Nederlandse internetbetaalmethode iDEAL.

Rate this post

Print Friendly