OpenText heeft tijdens Enterprise World 2015 in Las Vegas haar nieuwe Enterprise Information Management (EIM)-portfolio bekend gemaakt. Met OpenText Suite 16 en OpenText Cloud 16 kunnen bedrijven de oplossingen on premise, in de cloud of in hybride omgevingen toepassen. Dit nieuwe portfolio helpt klanten te transformeren naar de digitale wereld en een betere manier van werken te creëren.

“Digitale disruptie verandert de manier waarop organisaties met klanten omgaan en hun business aanpakken”, stelt Mark J Barrenechea, CEO van OpenText. “Disruptieve bedrijfsmodellen, innovatieve technologieën en nieuwe tools hebben een grote impact op bedrijven, ongeacht hun sector of grootte. Bedrijven moeten de digitale wereld omarmen om concurrerend en succesvol te blijven.”

De nieuwe generatie EIM-oplossingen heeft de volgende kenmerken:

 • Verbeterde verbondenheid met klanten, partners, medewerkers en de complete organisatie, dankzij sociale enterprise software. Nieuwe eigenschappen zijn o.a.:
  Integratie met Salesforce
  Integratie met HR-applicatie Successfactors
  Mogelijkheid tot het volgen van bewegingen binnen de digital supply chain
  Nieuwe, multi-channel klantcommunicatie binnen alle business-applicaties
 • Verbeterde productiviteit voor medewerkers, binnen interne en externe teams en binnen ecosystemen dankzij eenvoudige toegang tot bedrijfscontent, geautomatiseerde en verrijkte business-processen, geïntegreerde content en data-inzichten en een geautomatiseerde supply chain. Kenmerken zijn o.a.:
  Nieuw self-service portaal voor handelspartners
  Nieuwe, intuïtieve gebruikerservaring in ECM dankzij social opties
  Sterke focus op de gebruikerservaring en mobiliteit binnen alle oplossingen, zoals Media Management, informatiegedreven business-processen en SAP-oplossingen gebaseerd op Fiori
 • Verbeterde innovatie omdat het nu eenvoudiger is flexibel in te spelen op nieuwe eisen en kansen vanuit de markt en nieuwe oplossingen te proberen zonder dat het tot hoge kosten leidt. Eigenschappen zijn o.a.:
  Nieuwe ontwerplaag in de Process Suite Platform, om krachtige en snelle ontwikkeling van procesapplicaties mogelijk te maken. Geautomatiseerde Procure-to-Pay-processen en P2P-oplossingen, inclusief Active Orders, Contract Management, RFx Management en Vendor Invoice Management
 • Verbeterd inzicht in klanten, markten en de business om slimmere beslissingen te nemen en gepersonaliseerde aanbevelingen te doen, geïntegreerd in alle productlijnen. Kenmerken zijn o.a.:
  Geïntegreerde analytics in Content Suite, Media Management en Customer Communication Management voor een compleet overzicht van klanten en hun gebruik van content
  Nieuwe metrics voor de supply chain en op operationeel vlak
  Nieuwe Process Intelligence-functionaliteit voor beter inzicht in procesapplicaties
 • Verbeterde controle over informatiebeheer, gereguleerde compliance, informatieveiligheid en –privacy en kosteneffectiviteit, zonder doelstellingen in gevaar te brengen op het gebied van verbondenheid, productiviteit, innovatie en inzicht. Kenmerken zijn o.a.:
  Integratie van OpenText Core en Content Server, zodat het gebruikt kan worden als gemeenschappelijk informatiebeheerplatform
  Verbeteringen in Records Management om efficiency, geavanceerde dataveiligheid en compliance te optimaliseren
  Verbeterd lifecycle management voor e-mail – zowel in de cloud als on premise – en met verbeterde ondersteuning voor Office 365
  Technologie voor veilige mobiele toegang tot content
  Mogelijkheid tot verwerken van eSignature-documenten dankzij partnerschap met DocuSign

OpenText Suite 16 bestaat uit vier on premise-pakketten: Enterprise Content Management (ECM), Business Process Management (BPM), Customer Experience Management (CEM) en Analytics. Elk pakket vertegenwoordigt een serie van geïntegreerde producten die gezamenlijk tegemoet komen aan EIM-behoeften.

De nieuwe OpenText Cloud 16 serie biedt op de cloud gebaseerde ECM-, BPM-, CEM-, Business Network- en Analytics-oplossingen. Deze zijn zowel toepasbaar in de OpenText Cloud als in cloud-platformen van andere aanbieders.

“Met OpenText Suite 16 en OpenText Cloud 16 helpen we klanten met hun digitale transformatie en zorgen we dat ze een betere manier van werken kunnen bereiken”, aldus Barrenechea.

Beschikbaarheid
OpenText Suite 16 en OpenText Cloud 16 zijn verkrijgbaar vanaf maart 2016.

Rate this post

Print Friendly