ABBYY Europe, een toonaangevende leverancier van documentherkenning, vastleggen van data en taalgerelateerde technologie, maakte bekend dat zijn ABBYY Cloud OCR bij klanten steeds populairder wordt. Texthelp, al lange tijd klant van ABBYY en zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Noord-Amerika de marktleider in ondersteunende software voor de onderwijssector, heeft ABBYY’s technologie voor cloud-gebaseerde optische tekenherkenning (OCR) geïntegreerd voor tekstherkenning in zijn product Snapverter. Snapverter is één van de nieuwste toevoegingen aan Texthelps portfolio van apps en uitbreidingen voor gebruikers van Google Apps for Education.

“ABBYY is al vele jaren een betrouwbare partner van Texthelp, en we hebben zijn ontwikkelkits voor OCR-software als kerncomponenten in onze producten toegepast,” zegt Martin McKay, Chief Technology Officer bij Texthelp. “We blijven de koploper in innovatieve softwareontwikkeling en ondersteunen leerlingen bij het makkelijk leren lezen, schrijven, studeren en communiceren. Daarom blijven we voortdurend zoeken naar de allerbeste technologie, zoals ABBYY’s Cloud OCR, zodat wij eersteklas producten op de markt kunnen brengen.”

Snapverter is een handige nieuwe add-on tool voor de ‘Read&Write for Google Chrome’-software van Texthelp waarmee papieren lesmaterialen en bestanden naar toegankelijke PDF-documenten worden omgezet. Onderwijzers hoeven alleen maar een foto van een document te maken met hun smartphone. Daarna wordt de inhoud naar ABBYY’s cloud gestuurd. In de cloud worden de afbeeldingen verwerkt en naar een toegankelijk bestand geconverteerd, dat via Google Drive eenvoudig met leerlingen kan worden gedeeld. Deze cloud-to-cloud oplossing herkent op slimme wijze tekst uit uiteenlopende documenten en bestanden en maakt die vervolgens beschikbaar voor hardop voorlezen door Texthelp’s uitbreidingsmogelijkheid voor ‘Read&Write for Google Chrome’. Of het nu gaat om teksten uit werkbladen, hand-outs, pagina’s uit boeken, fotokopieën of ander lesmaterialen op papier – zelfs foto’s, grafieken en schema’s – alles wordt overgenomen in de PDF die gemaakt wordt en op de Google Drive van de gebruiker wordt opgeslagen. Snapverter kan ook Bookshare digitale publicaties naar DAISY-formaat converteren om een toegankelijk EPUB-bestand te genereren dat kan worden voorgelezen.

De ABBYY Cloud OCR SDK is een flexibele en schaalbare online dienst waarmee ontwikkelaars, systeemintegratoren en onafhankelijke softwareverkopers hun applicaties gemakkelijk kunnen verbeteren door het toevoegen van geavanceerde herkenningsfuncties voor OCR, ICR en keuzevakjes. Deze platformneutrale toolkit is gebaseerd op ABBYY’s OCR- en PDF conversietechnologie – dezelfde kerntechnologie zoals die in ABBYY’s bekroonde FineReader-producten wordt toegepast. Met zijn geavanceerde technologie voor beeldvoorbewerking herkent ABBYY’s OCR ook scans van minder goede kwaliteit en met mobiele apparaten gemaakte beelden. De technologieën voor de documentherkenning van ABBYY krijgen wereldwijd licenties van toonaangevende verkopers van oplossingen voor beeld- en documentextractie en door producenten van MPF’s en scanners. Hiermee kunnen organisaties, van ondernemingen uit de Fortune 100 tot overheidsinstanties, hun bedrijfsprocessen verbeteren, transacties versnellen en een efficiëntere workflow opzetten.

“Wij hechten groot belang aan de ontwikkeling van de allerbeste technologie voor documentconversie en werken nauw samen met toonaangevende organisaties zodat onze producten optimaal op hun behoeften aansluiten,” vertelt Sven Diedrich, directeur van de afdeling technologielicenties van ABBYY Europe. “We zijn vereerd dat een vaste klant als Texthelp opnieuw heeft besloten onze technologie op een nieuwe en innovatieve manier te integreren door het opnemen van onze Cloud OCR in zijn Snapverter-product.”

Bezoek voor een gratis licentie voor ontwikkelaars en om ABBYY Cloud OCR SDK zelf te testen: http://ocrsdk.com/

Onderwijsinstellingen met licenties voor Read&Write for Google Chrome kunnen Snapverter gratis proberen door het te installeren via de Chrome Web Store.

Rate this post

Print Friendly