Lexmark en Kofax hebben overeenstemming bereikt over de volledige overname van Kofax door Lexmark voor 1 miljard dollar. Lexmark biedt $11.00 per aandeel. Het Kofax bestuur en 25% van de aandeelhouders hebben positief gereageerd.

Lexmark is al enige jaren bezig met de transitie van printer hardware leverancier naar document solutions leverancier. Lexmark heeft hiervoor Perceptive opgericht en heeft in de afgelopen periode meerdere overnames gepleegd, waaronder het Zweedse Readsoft, gespecialiseerd in het automatiseren van documentprocessen. In 2011 heeft Lexmark het Nederlandse bedrijf Pallas Athena overgenomen. Pallas Athene leverde oplossingen op het gebied van Business Process Management en Document Output Management.

Nu heeft Lexmark dus ook Kofax gekocht. Kofax heeft een leidende positie op het gebied van capture en classificatie. Kofax wordt door veel DIV afdelingen en digitale postkamers gebruikt in het scanproces.Afgelopen maand werd nog bekend gemaakt dat Kofax het Nederlandse Aia Software heeft overgenomen. Aia levert ITP een platform voor multichannel klantcommunicatie (CCM).

Met de acquisitie verdubbeld Lexmark haar omzet naar $700 miljoen in de ECM/BPM markt, die een omvang heeft van $ 10 miljard. Deze markt groeit met circa 10% per jaar. Met de acquisitie vergroot Lexmark haar marktaandeel en verwacht ze ook de operationele marge te vergroten in deze software categorie.

Het Amerikaanse Kofax is opgericht in 1985, heeft een omzet van circa $300 miljoen dollar, 20.000 klanten en is actief in de gehele wereld via 750 reseller partners.

 

 

 

Rate this post

Print Friendly