Het Antwerpse software-bedrijf Inventive Designers, met pas verkozen ICT Woman of the Year en ceo Joke Dehond en ceo/cto Klaas Bals aan het roer, heeft een akkoord gesloten met Cipal IT solutions nv over de verkoop van hun softwareoplossing IntelliStamp. Met IntelliStamp kan men documenten digitaal ondertekenen en indien gewenst afdrukken, mét behoud van authenticiteit. Met deze technologie kunnen 24u op 24u officiële documenten, attesten, certificaten, offertes, aktes, contracten, vergunningen … digitaal afgeleverd worden zonder enige manuele interventie.

Voor beide partijen is het een logische en strategische keuze.  Voor Cipal IT solutions nv is het een verrijking van zijn totaal portfolio en Inventive Designers kan zich volledig gaan concentreren op zijn internationale groei met het eigen ontwikkelde multichannel klantencommunicatieplatform Scriptura Engage. “De afgelopen 2 jaar is onze omzet met 27% gestegen. We hebben mooie resultaten neergezet en we zijn ambitieus, maar dit vergt focus langs onze kant,” verklaart Dehond hun keuze. “We willen IntelliStamp alle kansen geven om als oplossing verder door te groeien. Een overname door een ambitieuze partij met kennis van de technologie en de markt was een logische keuze. We zijn onze klanten en partners dankbaar voor hun vertrouwen,” voegt Dehond toe, “daarom was het bijzonder belangrijk voor ons dat we een partij vonden die de service  en de verdere ontwikkeling van de hybride digitale handtekening zou kunnen waarborgen. Cipal is hiervoor het best geplaatst en was de eerste partij waarmee we IntelliStamp hebben geïmplementeerd, voor de stad Mechelen, dus zij zijn vanaf het begin nauw betrokken geweest bij dit traject.”

Over Cipal

De Cipal groep bestaat enerzijds uit de dienstverlenende vereniging (Cipal dv) die zich richt tot lokale besturen die vennoot zijn. De focus ligt op het opzetten van intergemeentelijke samenwerkingsvormen en op het aanbieden van diensten in het domein van beleidsondersteuning.  Deze activiteiten in combinatie met jarenlange IT-expertise en diensten op maat van lokale besturen maakt van Cipal dv een unieke partner.

Anderzijds is er Cipal IT solutions die zich richt tot niet vennoten van Cipal dv en meer commerciële activiteiten ontwikkelt voor de publieke sector. Denken we hierbij aan complexe IT oplossingen in het domein van IT infrastructure & security solutions, datacenter diensten, business intelligence, professional services, en outsourcing. Er worden partnerships opgezet met andere bedrijven of bepaalde technologieën worden gekocht van derden om de eigen IT oplossingen voor de publieke sector verder te versterken. De koop van de IntelliStamp technologie kadert in dit laatste. Cipal IT solutions is ook zeer gespecialiseerd in SW-platformen voor het innen van belastingen.

Rate this post

Print Friendly