Marketing communicatie is de laatste jaren sterk verandert. Daar waar het vroeger alleen een aangelegenheid was voor marketing, DTP ontwerp, drukken en verzenden, is het nu een multi-channel experience met een grote IT component. Daar waar de volumes in gedrukte transactiedocumenten afnemen, blijven die voor marketing constant. Het aantal klantcontactmomenten stijgt als we alle kanalen in ogenschouw nemen. De tijd van massa-mailings en standaard folders is echter wel verleden tijd. Als (interne of externe) drukker ligt er een nieuwe uitdaging voor ons. Hoe kunnen we marketing en verkoop maximaal ondersteunen met de juiste middelen om de gewenste communicatie producten op te maken, te verzenden en response te meten? Dat is waar deze leergang een antwoord op zal geven. Met onderwerpen als Return on Marketing Investment, Customer Journey, Direct Mailings, Web-to-Print, Marketing Resource Management, Print-to-Web en Augmented Reality neemt de docent u mee om de juiste keuzes te kunnen maken. Hoe past dit alles in de bestaande architectuur? Disceru helpt u daarbij met de leergang: Marketing Communicatie Management Solutions (MCMS).

Doel van de leergang

Het doel van de leergang is dat cursisten na de gevolgde modules een goed overzicht hebben van een complete MCMS-oplossing en deze kunnen toepassen in hun eigen praktijksituatie.

De leergang introduceert een architectuurmodel waarmee het hele proces, van document opmaak tot aan productie en van on-line bestellen tot aan rapportage, wordt afgedekt.

Per module krijgen de deelnemers vervolgens inzicht in de verschillende aspecten van de trends in marketing document creatie, systemen en workflows, architectuur, insourcing of outsourcing, projectaanpak. Alles ondersteund met praktische voorbeelden en praktijkcases.

Tijdsbesteding

Gedurende 2,5 dagen worden in een kleine groep klassikaal enkele onderwerpen (modules) behandeld, compleet met presentaties door de trainer, discussies, praktijkvoorbeelden en werkopdrachten. De frequentie van de dagen is eens per 2 weken.

Meer informatie en inschrijven

Rate this post

Print Friendly