Konica Minolta is aanwezig op Ipex dat plaatsvindt van 24 tot en met 29 maart. Ipex is ’s werelds grootste evenement voor print, publishing en media en vindt plaats in Londen. Konica Minolta heeft 1.200 vierkante meter standruimte op Ipex, waarmee het de grootse deelnemer aan het evenement is. Ruud van Soest, Marketing Manager bij Konica Minolta, vertelt Docufacts meer over de aanwezigheid van het bedrijf op het evenement.

konicaminolta_ruudvansoest

Waarom heeft Konica Minolta besloten aanwezig te zijn op Ipex dit jaar?

De bezoekers van Ipex zijn voor Konica Minolta een hele belangrijke doelgroep. Wij gaan graag met hen in gesprek over onze nieuwste producten, diensten en technologieën en vinden het interessant om te horen waar zij behoefte aan hebben. We hechten veel waarde aan meningen uit de markt en proberen ons portfolio hier zo goed mogelijk bij aan te laten sluiten.

Waarom denk je dat sommige concurrenten ervoor hebben gekozen niet aanwezig te zijn op Ipex?

De reden dat veel concurrenten hebben besloten niet aanwezig te zijn heeft hoogstwaarschijnlijk met kosten te maken. Zij hebben wellicht besloten om hun budgetten anders in te zetten.

Welke visie wil Konica Minolta op de beurs uitdragen?

Onze visie is om klanten te helpen hun bedrijfsvoering aan te passen om winstgevend te blijven in het huidige veranderende landschap van geprinte communicatie. Wij hebben hiervoor een aantal seminars opgezet waarin we ingaan op wat bedrijven kunnen doen om meer business te genereren, meer omzet te behalen en uiteindelijk hogere winst te behalen.

Waar ligt de focus op bij de organisatie?

De focus van de organisatie ligt op groei van het marktaandeel, maar belangrijker nog de groei van de volumes van onze klanten. Hiervoor hebben wij een business development-programma opgezet, genaamd Digital1234. Dit is een programma dat aan de hand van vier praktische stappen aan klanten uitlegt hoe ze nieuwe zakelijke kansen kunnen identificeren, beoordelen, verifiëren en implementeren.

En wat zijn de plannen voor de komende jaren?

Verder gebruiken wij voor production printing een direct sales-model. Wij vinden het erg belangrijk om naar onze klanten te luisteren en hebben daarom een onafhankelijke gebruikersgroep in het leven geroepen; genaamd Prokom. Via deze weg worden leden geholpen in de ontwikkeling en het uitwisselen van efficiënte digitale communicatiediensten en wordt hen een kanaal geboden waar ze hun stem kunnen laten horen aan Konica Minolta.

Wat kunnen bezoekers aan jullie stand verwachten?

Op de stand tonen we de toekomst op het gebied van production printing. Dit doen we onder andere door presentaties te verzorgen van experts uit de industrie. Zo zullen Neil Falconer van Printfuture, Matthew Parker van PrintChampion en Charlotte Graham-Cumming van Ice Blue Sky presentaties geven. Zij spreken onder meer over het gebruik van commerciële printers in de creatieve industrie, het opstellen van gestructureerde bedrijfsplannen aan de hand van marketingautomatiseringsdiensten en redenen waarom er moet worden gestopt met de verkoop van producten puur gericht op de prijs.Daarnaast worden er tijdens de beurs twaalf systemen getoond waaronder de geheel nieuwe kleurenproductlijn, de digitale B2 inkjet printer KM-1, en de laatste ontwikkelingen op het gebied van web-to-print.

Welke trends ziet Konica Minolta momenteel in de markt voor production printing?

Op het moment zijn de ontwikkelingen op het gebied van production printing voornamelijk gericht op applicaties, zoals geïntegreerde workflows, web-to-print, variabele data-printing en cross media. Deze applicaties spelen in op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cloud computing en beveiliging. Daarnaast zullen wij onze pijlers blijven richten op CO2-neutraal ondernemen door het verbruik van fossiele brandstoffen zo laag mogelijk te houden en CO2-uitstoot die nog niet gereduceerd kan worden te compenseren. Ook op onze stand op Ipex zijn alle systemen CO2-neutraal.

Bezoek Konica Minolta op de IPEX

Gaat u de Ipex 2014 bezoeken en wilt u kennismaken met de visie op digitale printproductie en de veelzijdige oplossingen van Konica Minolta, neem dan contact op met Konica Minolta of loop binnen op de beursvloer op stand N1 C130 en vraag naar een Nederlandse vertegenwoordiger.

Ga naar IPEX 2014

 

Rate this post

Print Friendly