Den Bosch, 20 maart 2014 – Canon en Oldelft Benelux – onderdeel van de Canon Medical Imaging Groep – presenteren innovatieve medische IT-oplossingen tijdens de vakbeurs Zorg & ICT, die van 25 tot en met 27 maart plaatsvindt. Technologie speelt steeds vaker een cruciale rol bij het efficiënter maken van de gezondheidszorg, zonder dat dit ten koste gaat van de patiënt. In samenwerking met gezondheidsinstellingen heeft Canon hoogwaardige oplossingen ontwikkeld waarmee de gezondheidssituatie van patiënten optimaal kan worden gemonitord. Bezoekers kunnen bij de stand van Canon (stand E110) kennismaken met het brede portfolio van Canon.

Canon heeft een lange staat van dienst in de gezondheidszorg en heeft zich met haar imaging-oplossingen ontwikkeld tot een toonaangevende speler in zowel de diagnostiek als het beheer van documenten en administratie in de zorg. “Canon zet haar specifieke kennis van zorgprocessen in om zorginstellingen te helpen hun doelen te bereiken. Ketenintegratie en transformatie zijn de belangrijkste pijlers van onze marktbenadering”, vertelt Dirk Boef, Strategic Salesmanager Healthcare van Canon. “De zorg is een speerpunt van onze strategie, omdat juist in dit segment de vergaande integratie van imaging en digitale technologie grote mogelijkheden biedt voor een betere diagnostiek en zorg voor de patiënt, naast substantiële kostenbesparingen.”

Kostbare informatiestromen

Zorginstellingen wisselen op een hybride wijze informatie uit: onderling en met derden. Of het nu gaat over patiëntinformatie of administratieve gegevens, nog steeds geldt dat digitale informatie op papier wordt afgedrukt, waarna het papier weer wordt gescand of overgetypt. Voorbeelden van zulke documenten zijn verwijsbrieven, OK-verslagen en röntgenbeelden, maar ook facturen en bestelformulieren. Boef: “Van al deze verschillende formulieren zijn er in een ziekenhuis vaak honderden of duizenden in omloop. Voortdurend converteert papier van analoog naar digitaal en terug. Deze processen zijn erg foutgevoelig, kosten veel tijd en brengen hoge, meestal verborgen kosten met zich mee.”

Tijdens de vakbeurs Zorg & ICT is te zien hoe het Canon Scan Platform het voor zorginstellingen mogelijk maakt document- en informatie-intensieve processen te optimaliseren. Dit krijgt invulling door documenten te scannen, valideren en op een veilige manier te routeren.” Met onze IT-oplossingen stellen we zorgverleners in staat zich te concentreren op hun kernactiviteiten: het verlenen van kwalitatief hoogwaardige zorg”, vertelt Boef. Op de stand demonstreert Canon hoe het scannen van facturen in zijn werk gaat en via het zorgportaal al het print- en drukwerk in een ziekenhuis snel en eenvoudig kan worden besteld en altijd in de juiste versie wordt getoond.

Tevens te zien op de Canon stand is de Zillion productlijn van Oldelft Benelux. Dit is een verzameling van medische IT- oplossingen waarbij de nadruk ligt op het ontsluiten van beschikbare informatie en het verbeteren van werkprocessen, waarmee een positieve bijdrage wordt geleverd aan de kwaliteit van zorg en het zorgproces. Zillion RIS en PACS vereenvoudigen de workflow en verslaglegging op de radiologie-, cardiologie-en orthopedieafdeling. Zillion Enterprise PACS ontsluit de beelden en documenten op overige afdelingen en brengt alle aanwezige patiëntinformatie samen. Zillion XDS(-I) oplossingen bieden een veilige omgeving voor het opzetten van extramurale samenwerkingsverbanden.

 

Rate this post

Print Friendly