Den Bosch, 10 maart 2014 – Canon Europe toont tijdens InPrint 2014 – van 8 tot en met 10 april 2014 in Hannover – samen met haar partners hoe geïntegreerde, digitale end-to-end workflows hoogwaardige, flexibele en kosteneffectieve industriële printtoepassingen mogelijk maken die voldoen aan de hoogste industriële standaarden. Bezoekers van de Canon-stand (hal 21, stand F10) kunnen de Océ Arizona® 480 GT flatbed-printer in actie zien als onderdeel van een volledige workflow, waarbij functionele en decoratieve ontwerpen worden geprint op materialen variërend van MDF en 3D-film tot Plexiglas. Partnertechnologie en software van mede-exposanten GFII (software voor automatisering), ERPA (software voor verpakkingen), eurolaser (hardware voor snijden en afwerken met laser) en Welte (hardware voor coatings en afwerking) maken de visuele workflow-opstelling compleet en helpen bij de presentatie van talrijke toepassingsmogelijkheden voor de maakindustrie.

“Digitaal printen vergroot de vrijheid van ontwerpers van producten. Dit betekent dat drukkers en inkopers van drukwerk niet langer worden beperkt tot de vijf kleuren die bij zeefdruk worden gebruikt. Zodra ze de mogelijkheid van digitaal printen omarmen, beschikken ze over miljoenen kleuren”, zegt Ed Lensen, Product Marketing Manager voor Display Graphics Systems van Canon Europe. “Het is hierbij van belang dat – naast de vrijwel onbeperkte printmogelijkheden – de digitale productie aansluit bij de hoge eisen aan industriële toepassingen. Deze hoge kwaliteitsnormen en -inspecties waarborgen duurzaamheid gedurende de gehele levenscyclus van het product.”

Demonstraties bijwonen

In aanvulling op de Océ Arizona en als onderdeel van een industriële print workflow uit de praktijk kunnen bezoekers live demonstraties zien van het eurolaser M-800 lasersnijsysteem en van Welte’s Bürkle LFC 1300 vloeibaar lamineersysteem. Lensen: “De potentie van industrieel printen is indrukwekkend. Het opent nieuwe zakelijke mogelijkheden in combinatie met een veel grotere vrijheid voor ontwerpers. Ook is het mogelijk op een kosteneffectieve wijze gepersonaliseerde producten te creëren, beginnend met één geprint product. De bezoekers van InPrint 2014 kunnen bij de Canon-stand terecht voor alle denkbare toepassingen. Of zij nu op zoek zijn naar digitale technologie ter inspiratie voor decoratieve prints op meubelen, vloerdelen of behang of naar functionele toepassingen, zoals printen op membraanschakelaars en digitaal maskeren. Canon zal een reeks succesvolle toepassingen met bezoekers delen en onze experts geven advies over hoe bedrijven in deze sector groei kunnen realiseren.” Roberto Zinser – Channel Manager van de Wide Format Group van Canon Duitsland – geeft tijdens InPrint 2014 op 10 april om 15 uur in het Showcase Theater, hal 21 een presentatie over het thema ‘Functioneel en decoratief industrieel printen met inkjettechnologie’.

 

Rate this post

Print Friendly