Kodak Alaris introduceert zijn nieuwe generatie scanners, de Kodak i4000 Plus Series, die ontworpen is voor geavanceerde informatieverwerking. De scanners beantwoorden aan de groeiende belangstelling voor Advanced Document Recognition-technologie. Kodak Alaris stelt haar klanten zo in staat hun belangrijkste digitale workflows te automatiseren en een hogere productiviteit te behalen.

De i4000 Serie bestaat uit twee modellen, de Kodak i4200 Plus en de Kodak i4600 Plus, die snel en effectief scannen mogelijk maken, terwijl de bediening heel eenvoudig is. Beide modellen beschikken over de laatste CCD-camera’s (Charge Coupled Device) en de nieuwste elektronica. Dankzij de eenvoudig instelbare feeder kunnen de scanners documenten tot DIN-A3 en tot vier meter lang verwerken. Met snelheden van 100 pagina’s per minuut bij zowel 200 als 300 dpi – in zwartwit en kleur – heeft de i4200 Plus een capaciteit tot 30.000 pagina’s per dag. De i4600 heeft met 120 pagina’s per minuut een capaciteit tot 50.000 pagina’s per dag.

Advanced Document Recognition (ADR)

Dankzij ADR kan het met de hand invoeren van gegevens van documenten sterk worden teruggebracht, waardoor de bedrijfsprocessen verder worden geoptimaliseerd. De i4000 Plus-scanners digitaliseren de documenten in de hoogste beeldkwaliteit, waardoor met ADR de gewenste informatie vanaf het gescande beeld met grote nauwkeurigheid kan worden herkend. Dit is van groot belang, omdat deze informatie wordt gebruikt in de bedrijfsprocessen voor het afhandelen en raadplegen van bijvoorbeeld claims, financiële transacties of medische dossiers.

Daarnaast heeft Kodak Alaris de scansnelheid verder geoptimaliseerd. Wilbert van de Weijer, Manager Document Imaging voor West-Europa bij Kodak Alaris, licht toe: “Voor het menselijk oog is een document dat gescand is met 200 dpi zeer aanvaardbaar, maar voor bedrijven die gebruik maken van OCR-technologieën en/of het lezen van barcodes levert het scannen met een hogere scanresolutie van 300 dpi een veel beter resultaat op. Normaal gesproken verdubbelt bij het scannen op 300 dpi ook de grootte van het bestand (kb´s), waardoor de scanners vertragen, maar dat hebben we opgelost bij de nieuwe i4000 Plus-modellen: de snelheid blijft hetzelfde – ongeacht de resolutie.”

Volgens Mike Spang van Harvey Spencer Associates, een gerenommeerd adviesbureau voor informatiemanagement, is Advanced Recognition het snelst groeiende segment in de document-inputmarkt. “Deze technologie zorgt voor de herkenning en analyse van documenten en vereist hoogwaardige scanresultaten. De nieuwe i4000 Plus-scanners leveren een hogere doorvoersnelheid en betere beeldkwaliteit en hebben daardoor een sterk toegevoegde waarde bij geavanceerde input management solutions.”

Lagere operationele kosten

De nieuwe Kodak i4000 Plus-scanners kunnen 3,5 miljoen pagina’s scannen met één set verbruiksmaterialen: een nieuwe invoermodule, seperatierollers, seperatiepads en reserverolles.

Van de Weijer: “Als een organisatie 15.000 pagina’s per dag scant, komt dat neer op 3,5 miljoen pagina’s per jaar. Hiervoor is slechts één kit ter waarde van € 273,- nodig. Onze concurrenten berekenen het zesvoudige voor een vergelijkbaar pakket. Dus je bespaart in vijf jaar zo’n € 6.825,- aan kosten voor verbruiksmaterialen.”

Service en beheer van de apparatuur is heel gemakkelijk dankzij de Kodak Asset Management Software, een softwareoplossing voor bedrijven om de randapparatuur op afstand te beheren en te updaten. Dat gebeurt met behulp van een centrale server en een interface voor het beheer, waarmee de dagelijkse operationele kosten worden teruggebracht. Met de Asset Management Software kunnen gebruikers hun apparatuur registreren, installeren en configureren. Daarnaast kan de technische dienst met deze software op afstand problemen verhelpen. Maar ook het beheer van de instellingen is mogelijk. Het bewerken is veilig dankzij de login-accounts met verschillende autorisatieniveaus.

Functies en accessoires

Alle Kodak i4000 Plus-scanners beschikken overeen groot aantal geavanceerde functionaliteiten, met daarin onder andere:

– SurePath en Controlled Stacking: de scanner past zich automatisch aan bij verschillende documentformaten en –diktes en houdt de uitvoer op dezelfde volgorde als deze is ingevoerd om te voorkomen dat de documenten door elkaar raken.

– Perfect Page-technologie: om de beste kwaliteit te garanderen, optimaliseert de scanner automatisch de beelden, zonder tussenkomst van de gebruiker. Alle soorten kleuren en documenten worden automatisch voorzien van de hoogste beeldkwaliteit.

– Smart Touch-functie: Met Smart Touch kunnen bedrijfsprocessen worden gestart en kunnen documenten naar vooraf ingestelde locaties worden gescand, zonder dat een aparte scantoepassing nodig is.

Prijs en beschikbaarheid

Om klanten meer waarde te kunnen bieden, is de prijs voor beide scanners gelijk gebleven aan die van haar i4000-voorgangers: de i4200 Plus is verkrijgbaar voor € 10.495,- en de i4600 Plus voor € 14.695,-. Wie nu een scanner koopt, ontvangt een jaar garantie. Die garantie kan worden uitgebreid met het Performance Plus Servicepakket dat wordt uitgevoerd door de eigen technici van Kodak Alaris. Met dit servicecontract verzekert de gebruiker zich van optimale prestaties en de hoogste productiviteit.

De Kodak i4000 Plus Series-scanners zijn geschikt voor TWAIN, op ISIS gebaseerde scantoepassingen en alle 32- en 64-bit Windows besturingssystemen. Bovendien zijn de scanners gecertificeerd voor Kofax VRS.

 

Rate this post

Print Friendly