Ter introductie van ons onderzoek papierloos werken geven we hier een kleine voorzet waarmee u te maken krijgt. Wat zijn reële overwegingen om papierloos te gaan werken? Hype, techniek, branche en organisatiecultuur kunnen hierbij een rol spelen.

De hype voorbij

Papierloos werken omdat het een hype is, is ins inziens geen argument om er mee te beginnen. Wat dan wel? Als organisatie wilt u bijvoorbeeld tegemoetkomen aan individuele werkbehoeften; denk aan de voordelen van BYOD of COYD. Aan de andere kant kunnen individuele medewerkers profiteren van een organisatie die opener en transparanter wil zijn. Samen kunnen organisatie en medewerkers voordeel hebben bij ‘intelligentere’ samenwerkverbanden, zowel binnen als buiten de organisatie.

Techniek

In het persoonlijke leven is het gebruik van mobiel en tablet al heel gewoon, zowel voor internetgebruik als voor het deelnemen aan social networks. Nu verschuift die manier van communiceren steeds meer naar de werkvloer.

Werkmail checken op telefoons is nog tot daar aan toe, maar vergaderstukken downloaden en van commentaar voorzien op uw iPad, altijd en overal? Het kan dus door applicaties, maar heeft het ook echt meerwaarde?

Cultuur

Er wordt veel geezegd en geschreven: grenzen vervagen binnen organisaties. Medewerkers worden steeds individualistischer, werken onderweg, thuis en op momenten dat het hen uitkomt. En met wie het ze uitkomt. Maar zijn organisaties daar klaar voor? En varen medewerkers wel bij de ‘vrijheid’ die de werkgever hen geeft?

Branche

Heeft papierloos werken wel nut voor mijn werk? Die vraag zullen velen zichzelf stellen.

Een opziener op een bouwplaats, of de bouwvakker, werkt op een heel andere manier met papier dan een gemeentelijk beleidsadviseur of een bankmedewerker. Toch hebben zij wellicht voordeel bij papierloos werken, bijvoorbeeld op het moment dat ze een bouwtekening of een contract willen openen, bewerken en plaatsen.

Waarom papierloos werken?

Of u nu papierloos werkt of mobiele devices  en applicaties links laat liggen, het zal grotendeels aan de cultuur van de organisatie of ieders persoonlijke voorkeur liggen.

Onderzoek: doe mee

Laat via dit onderzoek weten hoe u aankijkt tegen papierloos werken. Het neemt slechts 5 minuten van uw tijd in beslag. Zodra het rapport van het onderzoek klaar is ontvangt u dat via e-mail van ons.

[btn link=”https://projecten.viadesk.com/do/surveyfrontwrite?id=488225-737572766579″ color=”grey” size=”size-xxl”]Naar onderzoek[/btn]

Rate this post

Print Friendly