Als het gaat om documentsystemen, kiezen onderwijsinstellingen doorgaans voor een leasecontract. Maar is dat wel de slimste keuze? Hoofd ICT Marcel van Heumen van christelijke onderwijsstichting H3O durfde deze – voor het onderwijs grensverleggende – vraag te stellen in een aanbestedingstraject. Konica Minolta kwam als best-in-class naar voren. H3O ging voor koop van de documentoplossingen en kreeg tegelijkertijd meer inzicht in verbruik en gebruik.

Met zo’n 5000 leerlingen en 800 medewerkers verdeeld over 21 locaties is stichting H3O dé naam in Dordrecht op het gebied van kinderopvang, peuterwerk, primair en voorgezet onderwijs met een christelijke signatuur. Waar de verschillende scholen onderwijskundig een zelfstandige koers varen binnen de kaders van het strategisch beleid, daar werken ze op facilitair niveau nauw samen. “Wat we centraal kunnen doen, doen we centraal”, aldus Van Heumen.

[btn link=”http://www.konicaminolta.nl/fileadmin/content/nl/Case_Studies/H3O.pdf” color=”grey” size=”size-xxl”]Lees de case[/btn]

 

Rate this post

Print Friendly