Amsterdam, 29 april 2013 – Basware, de grootste leverancier van e-facturering- en purchase-to-pay-oplossingen, heeft een recordgroei geboekt. In de afgelopen twaalf maanden zijn via het Commerce Network 50 miljoen e-factuur- en e-order-transacties verstuurd en ontvangen. Volgens Basware is de belangrijkste reden voor deze prestatie het feit dat het bedrijf oplossingen biedt waarmee organisaties van elke omvang en vanaf iedere locatie eenvoudig toegang tot het netwerk kunnen krijgen. De mijlpaal werd gehaald dankzij meer dan 900.000 actieve kopers en leveranciers die transacties verrichten in meer dan honderd landen.

Om de toegang tot het netwerk nog verder te vereenvoudigen, lanceert Basware drie aanvullende innovaties binnen het Basware Commerce Network: Basware Portal for Receiving, Basware Portal for Tracking en Basware e-Facturering Email Lite. Deze innovaties zijn ontworpen om bij te dragen aan Basware’s strategie om connected commerce toegankelijk te maken voor elke organisatie, van kleine lokale spelers tot grote multinationals. De oplossingen bieden duurzame kostenbesparingen, maar ook proactief inzicht in cashflows en verbeterde klant-leverancierrelaties.

De groei van het Basware Commerce Network wordt gedreven door meerdere factoren. Overheden en grotere ondernemingen ‘dwingen’ hun toeleveranciers steeds vaker hun facturen elektronisch aan te leveren en zaken breiden zich meer en meer tot over de landsgrenzen uit omdat meer bedrijven kiezen voor een internationale aanpak. Daarnaast ontdekken zowel grote als kleine organisaties de tijd- en kostenbesparende voordelen van e-facturering. Uit de 2012 Global E-Invoicing Study blijkt dat circa tweederde van de bedrijven die e-facturen ontvangen via een e-factureringsoperator een significante reductie van de factuurverwerkingskosten realiseerde.

“De invoering van e-facturering is wereldwijd in opmars, en we zien nu al dat een groeiend aantal bedrijven – van micro-ondernemingen tot multinationals – de voordelen van e-facturering ondervindt. Volledig geautomatiseerde e-facturering en purchase-to-pay zijn bezig de zakelijke norm te worden,” vertelt Tihilä, CEO van Basware. “Dit heeft direct invloed op het aantal afnemers en leveranciers dat facturen verzendt en ontvangt via Basware Commerce Network. Hierdoor kunnen bedrijven sneller, eenvoudiger en winstgevender zaken doen. Basware’s doelstelling is het grootste open zakelijke netwerk te blijven en in 2015 meer dan 150 miljoen e-facturen te verwerken. Hiertoe zullen we door blijven bouwen op ons fundament en bewezen expertise met het hervormen van purchase-to-pay-processen voor bedrijven van elke omvang.

 

De oplossingen Basware Portal for Receiving, Basware Portal for Tracking and Basware e-Facturering Email Lite bieden bedrijven op eenvoudige wijze toegang tot elektronische transacties. Hiermee krijgen ze de mogelijkheid digitale facturen en inkoopberichten aan partners binnen Basware Commerce Network te versturen, te volgen en te ontvangen. Omdat we ons blijven richten op het leveren van innovaties die de vaak gedeelde obstakels die connected commerce in de weg staan kunnen wegnemen, blijft Basware toonaangevend in deze sector. Ons doel is op den duur alle barrières voor het volledig automatiseren van inkoop en factuurverwerking uit de weg te ruimen, zodat al onze klanten kunnen profiteren van de besparingen die deze processen opleveren.”

 

Rate this post

Print Friendly