Dropfabrikant Concorp heeft voor haar productievestigingen in Jirnsum en Waddinxveen gekozen voor ReadSoft scansoftware in combinatie met de managed print services (MPS) van Nobel Document Group, gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS). Naast deze software en diensten verving Nobel 35 oude printers door 14 nieuwe Xerox multifunctionele printers (mfp’s). Met dit volledige pakket stapte Concorp af van handmatig scannen en zag het bedrijf de totale kosten voor printen en scannen met 20 procent dalen.

Familiebedrijf Concorp is de derde speler op de Nederlandse drop- en snoepmarkt. Door internationale expansie en algehele groei van het bedrijf nam het aantal facturen voor de productievestigingen toe van 2000 naar 5000 per jaar. Handmatig scannen bleek niet meer toereikend. Nobel Document Group adviseerde Concorp een optimalisatie van deze documentstroom door de inzet van mfp’s, geavanceerde scansoftware voor het snel en efficiënt scannen en beheren van de facturen, en door proactief beheer van het printerpark door middel van MPS. Waar Concorp voorheen 80 facturen per dag verwerkte, is het bedrijf door de inzet van ReadSoft in staat om zo’n 40 facturen inclusief appendices per uur te verwerken. Hierdoor is op alle vier de Nederlandse vestigingen van het bedrijf, inclusief het hoofdkantoor in Oisterwijk, aanzienlijk op de (arbeids)kosten bespaard.

Alfred Boers, senior administrator bij Concorp: “Onze groei en inefficiënte documentverwerking dwongen ons ertoe op zoek te gaan naar een partij om ons te ondersteunen. Nobel Document Group bleek voor ons precies de juiste partner. Niet alleen hebben ze ons scanproces geoptimaliseerd, ze hebben ook ons printerpark gemoderniseerd met kwalitatief uitstekende Xerox-machines en ons het beheer ervan volledig uit handen genomen. We besparen daardoor niet alleen aanzienlijk in de kosten, maar digitalisering en reducering van het tonerafval hebben ook een veel minder negatief effect op het milieu. Wat ons betreft is dat een win-win situatie.”

Rate this post

Print Friendly