Hoofddorp –17 februari 2010– Tijdens het VIP/Doc Gala 2010 in het Claus Event Center te Hoofddorp werden op 11 februari jongstleden de awards voor de Applicatie van het Jaar 2009 uitgereikt. De redactie van het vakblad VIP/Doc honoreerde de implementatie van de Open Text ECM Suite bij het Nederlandsch Octrooi Bureau (NOB), geïmplementeerd door I.R.I.S. Nederland (voorheen Morningstar Systems) met de Editor’s Choice, de prijs voor de beste applicatie volgens de vakjury. “Het NOB was een traditionele papiervreter en heeft door digitalisering met de ECM-software niet alleen de eigen processen verbeterd, maar ontwikkelde bovendien een volledig digitale omgeving waarin op termijn de octrooiaanvrager zijn eigen dossier kan inzien en daarin zelfs zijn eigen werk kan delen met anderen”, aldus de vakjury.

Het Nederlandsch Octrooi Bureau (NOB) is een van de grootste adviesbureaus op het gebied van intellectuele eigendommen in Nederland. Het NOB adviseert bedrijven, instellingen en uitvinders hoe zij hun intellectuele eigendom kunnen beschermen middels octrooien, merken of modellen en hoe ze problemen met intellectuele eigendomsrechten van derden kunnen vermijden. De octrooigemachtigden en merken- en modellengemachtigden hebben daarbij jarenlang een enorme stapel aan papierwerk moeten verwerken. Twee jaar terug werd echter besloten dit proces nieuw leven in te blazen, waarbij het NOB samen met adviesorganisatie Strategy Partners op zoek ging naar een systeem dat ondersteuning biedt bij document-, workflow- en recordsmanagement.

Het juryrapport over de winnende applicatie: “De winnaar heeft haar eigen processen verbeterd, enorme hoeveelheden papierstapels geëlimineerd en is in staat gebleken om complete digitale dossiers aan te leggen. Daarnaast heeft de winnaar een totaal andere werkstroom geïntroduceerd en dient met deze applicatie ook maatschappelijk belang. Genoeg redenen voor ons als jury om de Editor’s Choice Award toe te kennen aan Open Text en I.R.I.S. Nederland.”

Ingrid Bosman, Country Manager Benelux bij Open Text, spreekt haar trots uit over het winnen van deze belangrijke award: “Het feit dat een vakjury de gerealiseerde toepassing bij het NOB erkent en honoreert met een vakprijs onderstreept de kracht en schaalbaarheid van de Open Text ECM Suite in combinatie met de dossiergerelateerde modules van I.R.I.S. Nederland. Deze onderscheiding betekent dan ook veel voor beide organisaties.”

Ook Pieter Offers, Business Unit Manager Open Text ECM bij I.R.I.S Nederland, is zeer verheugd dat de succesvolle samenwerking tussen Open Text en I.R.I.S. Nederland bij het NOB deze award van de vakjury heeft opgeleverd: “Deze award voelt als een bekroning op onze jarenlange expertise in het vertalen van een ECM-infrastructuur naar de specifieke context van een organisatie, zoals bij het NOB. De combinatie tussen de Open Text ECM Suite en de dossiergerelateerde modules en expertise van I.R.I.S. Nederland heeft ervoor gezorgd dat het NOB nu veel effectiever en efficiënter omgaat met de dossiers.”

Rate this post

Print Friendly