Docufacts

Adverteren

Docufacts
The leading independent
information source for document solutions

Met een bereik van ruim 60.000 bezoekers per maand, waarvan 10.000 uniek, is Docufacts.nl met maandelijks 180.000 pageviews dé inspirende online informatiebron voor informatie- en documentprofessionals. Daarnaast worden vakgenoten geïnformeerd via social media en digitale nieuwsbrieven. Sinds de oprichting in 2008 wordt de doelgroep continu geïnformeerd met dagelijks nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in de markt.  Het platform heeft zich ontwikkeld tot het grootste onafhankelijke online communicatieplatform in de branche voor de Nederlandstalige markt.

Docufacts Portal

Doelgroep

Docufacts bereikt een breed scala aan managers en beslissers. De doelgroep is werkzaam als facilitair manager, IT-professional, adviseur of is uitvoerend in documentverwerking.  Daarnaast volgen medewerkers van aanbieders en wederverkopers de marktontwikkelingen via Docufacts.nl, waarmee adverteerders ook het directe en indirecte verkoopkanaal bereiken.

Docufacts bereikt professionals

Bereik via communicatiekanalen

Online Portal

Docufacts.nl is voor veel professionals de ‘nu.nl’ van het vakgebied en wordt wekelijks bezocht om bij te blijven met de ontwikkelingen. Gemiddeld wordt Docufacts 60.000 keer per maand bezocht door 10.000 unieke bezoekers. Er worden circa 180.000 artikelen gelezen. De artikelen op Docufacts worden snel en goed geïndexeerd door Google.

De artikelen zijn onderverdeeld is verschillende catergorieën: bedrijfsnieuws, productnieuws, klantcases, onderzoek, expert opinie, product spotlight, cariëre, events, vacatures. Daarnaast kunnen artikelen worden gekoppeld aan de topics in de Document Solutions Guide.

Nieuws

Sommige organisaties zijn constant in het nieuws, van andere organisaties horen we nooit iets. Veel zaken die gebeuren in een organisatie zijn nieuwswaardig en worden in toenemende mate wel gedeeld via sociale media en bedrijfsblogs. Nieuws via social media is echter vluchtig en de eigen bedrijfsblog bereikt maar een deel van de doelgroep.

Nieuwswaardig zijn ontwikkelingen in het bedrijf, nieuwe producten, nieuwe klanten, benoemingen, etc. Met nieuws wordt zichtbaarheid gerealiseerd. Een reminder, wij zijn er. Het tradionele persbericht heeft zijn langste tijd gehad. Een modern nieuwsbericht is een combinatie van een persbericht en een blogbericht. Prettig leesbaar en waarde toevoegend voor de lezer. Wat is er zo bijzonder aan het nieuwe product of release, wat heeft de klant eraan, benadruk de USPs vanuit klantperspectief.

Members van Docufacts kunnen uitgebreide nieuwsberichten aanleveren met actieve links en beeldmateriaal.

Nieuwsberichten brengen als leesartikel

Product spotlight, Cases, Expert Opinie, White papers, How to

In de moderne marketingcommunicatie gaat het niet meer om persberichten. Het gaat om content waar de lezer iets van kan leren voor zijn eigen organisatie, daar kan verbeteren en waarbij de aanbieder laat zien expertise te hebben en een oplossing kan leveren. Naast het geschreven woord zijn ook embedded video en presentaties mogelijk.

Docufacts biedt members alle ruimte om in te spelen op deze ontwikkeling.

Events

Docufacts members kunnen workshops, seminars e.d. aanmelden voor de agenda. Eén artikel aanleveren als nieuwsbericht en één artikel aanleveren voor de agenda (titel, datum/tijd, inhoud, link naar meer informatie en aanmelden). Voor conferenties zijn speciale mediapartnership beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden.

Uitgebreid bedrijfsprofiel

De artikelen worden gekoppeld aan de leverancier. Docufacts biedt members een uitgebreid bedijfsprofiel zijn voor de lezer en heeft de lezer een overzicht van alle artikelen behorende bij de leverancier. Het bedrijfsprofiel en de artikelen vormt voor een inkoper een goed startpunt van het aan te leggen inkoopdossier van potentiële aanbieders, mogelijke oplossingen en markttrends.

Uitgebreid bedrijfsprofiel en artikelen

 

Document Solutions Guide

In de Docufacts Document Solutions Guide brengt Docufacts per topic of oplossing verschillende informatiebronnen bijelkaar op een overzichtpagina. Op deze pagina vindt de lezer direct informatie over leveranciers, relevante ontwikkelingen en nieuws, beschikbare oplossingen, praktijkcases, whitepapers en how-to artikelen. De Document Solutions Guide biedt leveranciers de mogelijkheid om heel doelgericht informatie en kennis te delen op basis van hun content marketing strategie.

Topics welke in de Solution Guide worden behandeld zijn onder andere documentcreatie, productie, distributie, archivering, uitbesteding, document management, digitalisering, mobile&tablets.

Docufacts Document Solutions Guide

Carriëre en vacatures

Docufacts heeft een groot bereik onder de professionals in het vakgebied. Daardoor is het aantrekkelijk om vacatures op Docufacts te publiceren. Daarnaast zijn professionals ook geïnteresseerd in benoemingen en andere carriëre onderwerpen, waaronder het behalen van certificaten e.d. Bovendien komt de organisatie op een positieve manier in het nieuws.

Vacatures en benoemingen in het vakgebied

Social Media

Docufacts heeft een groot bereik via de social media kanalen, waaronder een actieve Linkedin groep met 2.500 leden en ruim 450 Twitter volgers. Nieuwe artikelen op Docufacts worden automatisch via deze kanalen verspreid, door lezers geliked en geretweed en door search engines geïndexeerd. Daarnaast kunnen lezers artikelen eenvoudig doormailen aan collega’s om hen te informeren over het artikel. Op de Linkedin groep van Docufacts vinden regelmatig discussies plaats.

Docufacts bereik in Social Media

E-Newsletter

Docufacts geeft dagelijks een digitale nieuwsbrief uit met de laaste nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied. Wekelijks wordt een nieuwsbrief uitgegeven met de belangrijkste hoogtepunten. Met de nieuwsbrieven worden 1.900 lezers bereikt.

Marketingcommunicatie strategie

De wijze waarop Docufacts in te zetten in de marketingcommunicatie is afhankelijk van de te bereiken doelstellingen. Docufacts is uitstekend geschikt voor marketingcommunicatie naar professionals binnen het vakgebied en als onafhankelijke informatiebron welke door potentiële klanten wordt gevonden via Google search.

Supporting the Enduser Buying Cycle

Bij de volgende doelstellingen past Docufacts uitstekend:

 • Brand awareness campagne (banners en content marketing)
 • Solutions awareness campagne (content marketing)
 • Conversation & Conversion campagnes (banners en content marketing)

Content Marketing

Content marketing is a marketing technique of creating and distributing relevant and valuable content to attract, acquire, and engage a clearly defined and understood target audience – with the objective of driving profitable conversion” – Content Marketing Institute.

Content Marketing Conversion Model

Docufacts biedt de documentindustie unieke mogelijkheden om met de markt te communiceren door middel van content marketing. Als Docufacts content partner kunnen leveranciers zich profileren met nieuws, klantcases, product spotlights, whitepapers, expert bijdragen en how-to artikelen welke snel en goed worden geindexeerd in Google omdat Docufacts geselecteerde nieuwsleverancier is van Google News.

Kennis kan worden aangeboden in de vorm van een online artikel of als download PDF. Deze PDF kan vrij downloadbaar zijn of beschikbaar worden gesteld na het verstrekken van een valide e-mail adres ten behoeve van lead generatie. Laagdrempelig toegang geven tot informatie is de essentieel.

Docufacts heeft verschillende content marketing programma’s beschikbaar om de zichtbaarheid van organisaties en oplossingen te vergroten. Met de juiste content marketing worden lezers geïnspireerd en aangezet tot actie, innovatie en nieuwe leads..

 • Docufacts Basic
 • Docufacts Premier
 • Docufacts Foundation

Docufacts Basic Membership

Met het basic membership realiseert een organisatie een betere zichtbaarheid, met o.a.

 • Uitgebreid bedrijfsprofiel
 • Logo bij artikelen en verwijzing naar bedrijfsprofiel
 • Actieve links en beeldmateriaal in artikelen
 • Opname in de algemene bedrijvengids
 • Korting op vacature plaatsingen

Docufacts Premier Membership

Uitbreiding van het Basic Membership met deelname aan de Docufacts Document Solutions Guide en Content Marketing.

 • Deelname aan één topic, waaronder leveranciersvermelding
 • Publiceren van Content Marketing artikelen in topic
 • Uitbreding met meerdere topics mogelijk

Docufacts Foundatation Membership

Uitbreiding van het Premier Membership met deelname aan meerdere topics en aanvullende zichtbaarheid met banners en logolinks.

 • Foundation Sponsor Top Logo (gedeeld)
 • Korting op banners
 • Zichtbaar als leverancier in meerdere topics
 • Publiceren van Content Marketing artikelen in meerdere topics
 • Leadgeneratie, download met e-mail adres
 • Publiceren van Thought Leadership en Expert opinies

Adverteren met banners

Banners worden door marketing ingezet om de brand awareness te vergroten en specifieke akties, waaronder events en nieuwe oplossingen, onder de aandacht te brengen van de lezers. Docufacts kent verschillende mogelijkheden om te banners in te zetten. Voor brand awareness worden de logo geadviseerd en tijdelijke banners bij bijzondere ontwikkelingen. De logolinks zijn zeer geschikt om naast het logo ook een aktie of pay-off te communiceren.

Op Docufacts zijn er voor uw organisatie verschillende mogelijkheden om uw organisatie, producten en diensten onder de aandacht te brengen van de lezers.

Adverteren op Docufacts

Adverteren op Docufacts.nl

 • Leaderboard, bovenaan pagina, 728×90 of 468×60, link
 • Rectangle, aan zijkant, 300×250, link
 • Logolink, aan zijkant, 60×30 + 2 korte regels tekst + link
 • Logo Top, 120×60, link
 • Logo Bottom, 120×60, link
 • Advertorial

Adverteren in digitale nieuwsbrieven

Adverteren in Docufacts digitale nieuwsbrieven

Aanleveren

Artikelen

Artikelen aanleveren in MS word of platte tekst (geen PDF) met actieve links aan redactie@docufacts.nl . Bij voorkeur met een begeleidend rechtenvrij beeld van 460×200 pixels (gif).

Whitepapers en andere download artikelen aanleveren in PDF, voorzien van titel, begeleidende introductie en beeldmateriaal (zie aanleveren artikel). Aangeven of het bestand vrij downloadbaar of alleen na verstrekken van een e-mail adres.

Banners

 

Tariefkaart

De tarieven zijn afhankelijk van de advertentieperiode. Minimale periode is 1 maand (website) of 4 weken (nieuwsbrieven), voor langere periode zijn kortingen van toepassing. De banners en logos kunnen roteren met andere advertenties. Tarieven op basis van CPM of exclusiviteit op aanvraag. Tarieven zijn exclusief BTW. Betaaltermijn binnen 30 dagen.

Membership

 • Docufacts Basic – E 45,- per maand
 • Docufacts Premier – E 155,- per maand
  • Deelname extra topic – E 75,- per maand
  • 50% korting op Sponsor Logo Bottom
 • Docufacts Foundation – E 450,- per maand
  • 25% korting op banner campagnes

Memberships worden aangegaan voor een minimale periode van 1 jaar. Facturatie per jaar en op verzoek per half jaar.

Vacatures

Vacatures worden geplaatst voor de gewenste periode. Opdrachtgever geeft aan wanneer de vacature verwijderd dient te worden.

 • E 75,- voor members
 • E 175,- voor niet members
 • E 55,- voor redactionele wijzigingen

Standaard tarieven voor 1 maand adverteren:

 • Leaderboard E595,- / E495,-
 • Rectangle E695,-
 • Logolink E495,-
 • Top Logo E225,- (minimaal 6 maanden)
 • Bottom Logo E155,- (minimaal 6 maanden, gedeeld)
 • Advertorial E 250,- (permanent)

Tussentijds wisselen van banner: E 55,-.

Standaard tarieven voor de Digitale Nieuwsbrief

 • Banner Top E595,-
 • Banner Bottom E395,-
 • Logo E325,-
 • Advertorial E395,-

Andere mogelijkheden op aanvraag.

Opdrachtverstrekking:

Stuur de volgende informatie aan redactie@docufacts.nl:

 • Banner in de juiste afmeting en het juiste formaat (GIF)
 • Gewenste ingangsdatum en periode
 • Link naar uw landingspagina
 • Inkoopopdracht en factuurgegevens
 • Contactpersoon

Meer informatie aanvragen kan natuurlijk ook.

 • df_banners2012
 • df_socialmedia
 • df_newsletter2
 • df_bedrijfsprofiel2
 • df_solutionguide
 • df_carriere
 • df_bereik
 • df_news
 • df_buyingcycle
 • df_conversionmodel
m4s0n501
Docufacts
Docufacts is de grootste Nederlandstalige informatie- en inspratiebron voor professionals over het vakgebied document- en informatie management.