Docufacts

Adverteren op docufacts

Docufacts
De online informatiebron over informatie- en documentoplossingen

Met een bereik van ruim 10.000 bezoekers per maand is Docufacts.nl dé inspirerende online informatiebron voor informatie- en document professionals. Vakgenoten worden geïnformeerd via het meerdere informatiekanalen, docufacts.nl, twitter, linkedin en digitale nieuwsbrieven. De lezers van Docufacts worden continu geïnformeerd met dagelijks nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in de markt. 

Het platform is de grootste onafhankelijke informatiebron over informatie- en documentverwerking. Wordt member en maak Docufacts een vast onderdeel van uw marketingcommunicatieplan.

Aansluiten op het hedendaagse inkoopproces

Het B2B inkoopproces is sterk veranderd met de komst van het internet. Tegenwoordig wordt in de oriëntatiefase van inkooptrajecten het internet gebruikt als belangrijkste informatiebron en worden concurrende oplossingen transparant zichtbaar. Hierdoor is ook de marketingcommunicatie sterk veranderd. Eén van de grootste uitdagingen voor de marketeers is potententiële kopers te inspireren om te vernieuwen én gelijktijdig de eigen organisatie op de shortlist te krijgen.

Docufacts biedt u een online marketingcommunicatiekanaal  met de sterke focus op oplossingen in het informatie- en document management domein. Voor lezers is Docufacts een belangrijke informatiebron om geïnformeerd te blijven over de ontwikkelingen in het vakgebied. Onze lezers van spelen een belangrijke rol bij de initiatie van vernieuwingsprojecten en bij het selectieproces van de oplossingen.

Met Docufacts kunt u gericht uw boodschap communiceren met onze lezers, uw doelgroep . Met Docufacts wordt uw boodschap verspreid via het online platform, de digitale nieuwsbrief, google news en de sociale mediakanalen Twitter, Facebook en LinkedIn. Hierdoor realiseert u een breed bereik naast uw eigen website en social mediakanalen.

Via Docufacts kunt u uw bestaande uitingen, zoals nieuws, evenementen, oplossingen en klantcases  opnieuw publiceren. Daarnaast kunt u content marketing initiatieven invulling geven en white papers, blog-, expert artikelen publiceren. Traditionele banner en advertorial campagnes zijn natuurlijk ook mogelijk.

Docufacts hanteert scherpe tarieven. De kosten voor één jaar online marketing zijn lager dan dan éénmaal adverteren in een vakblad.

Uw doelgroep is onze doelgroep

Onze lezers zijn managers, inkopers, adviseurs, facilitaire- en IT professionals houden zich professioneel bezig met het informatie- en document management domein. Zij willen geìnformeerd blijven over de ontwikkelingen en geïnspireerd worden met concrete oplossingen om de uitvoering van deze activiteiten verder te optimaliseren.  Daarnaast directeuren, managers, account managers en consultants die als reseller of leverancier oplossingen aanbieden in het vakgebied.

Partner voor uw marcom strategie

De wijze waarop Docufacts in te zetten in de marketingcommunicatie is afhankelijk van de te bereiken doelstellingen. Docufacts is uitstekend geschikt voor marketingcommunicatie naar professionals binnen het vakgebied en als onafhankelijke informatiebron welke door potentiële klanten wordt gevonden via Google search.

Bij de volgende doelstellingen past Docufacts uitstekend:

 • Brand awareness campagne (banners en content marketing)
 • Solutions awareness campagne (content marketing)
 • Conversation & Conversion campagnes (banners en content marketing)

Kies uw marketingcommunicatiemix

Zorg dat u opgemerkt wordt door uw doelgroep. Kies het mediapakket die het beste past bij uw budget en marketingcommunicatiestrategie en realiseer een optimaal rendement uit uw media en content marketing budget.

 • Marketing campagnes
  • Banners op Docufacts.nl en in de nieuwsbrief
  • Advertorials op Docufacts en in de nieuwsbrief
  • Social media notificaties
 • Content Marketing
  • Basic – Starter: Bedrijfsprofiel, Nieuws, Events, Oplossingengids
  • Premium – Promotie: Cases, Product spotlight, Interview
  • Professional – Educatie: Blog-, how-to en expert artikelen, white papers, lead generatie

Bereik via vele communicatiekanalen

Met Docufacts bereikt u professionals in het vakgebied.  Docufacts is leidend in online bereik:

 • 10.000 bezoekers per maand
 • 3.000 e-nieuwsbrief abonnees
 • 2.500 LinkedIn leden
 • 900 volgers op Twitter
 • Geselecteerd door Google news als informatiebron

Online Portal

Docufacts.nl is voor veel professionals de ‘nu.nl’ van het vakgebied en wordt regelmatig bezocht om bij te blijven met de ontwikkelingen. Gemiddeld wordt Docufacts bezocht door 10.000 bezoekers. Er worden circa 180.000 artikelen geopend.

De artikelen zijn onderverdeeld is verschillende catergorieën: bedrijfsnieuws, productnieuws, klantcases, onderzoek, expert opinie, product spotlight, cariëre, events, vacatures. Daarnaast kunnen artikelen worden gekoppeld aan de topics in de verschillende thema’s welke een specifiek oplossingsgebied behandelen.

De thema’s ondersteunen de customer journey van de lezer, van awareness over mogelijke verbeteringen van zijn bedrijfsprocessen, via klantcases tot een shortlist van potentiële leveranciers van oplossingen.

Social Media

Docufacts heeft een groot bereik via de social media kanalen, waaronder een actieve Linkedin groep met ruim 2.500 leden en 900 Twitter volgers. Nieuwe artikelen op Docufacts worden via deze kanalen verspreid, door lezers geliked en geretweet en door search engines geïndexeerd. Daarnaast kunnen lezers artikelen eenvoudig doormailen aan collega’s om hen te informeren over het artikel.

Het biedt ook uw collega’s de mogelijkheid om twitter, linkedin, facebook en google+ artikelen te liken en te retweeten. Hierdoor neemt het bereik verder toe.

E-Newsletter

Docufacts geeft dagelijks een digitale nieuwsbrief uit met de laaste nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied. Wekelijks wordt een nieuwsbrief uitgegeven met de belangrijkste hoogtepunten. Met de nieuwsbrieven worden circa 3.000 lezers bereikt.

Uw Docufacts Membership

De vele mogelijkheden van Docufacts zIjn voorbehouden aan Docufacts Members. Het membership kost minder dan één keer adverteren in een vakblad:

 • Basic
 • Premium – hergebruik slim uw bestaande content
 • Professional -(professioneel aan de slag met content marketing

Wordt Member en maak Docufacts een vast onderdeel van uw marketingcommunicatieplan.

Adverteren met banners

Op Docufacts zijn er voor uw organisatie verschillende mogelijkheden om uw organisatie, producten en diensten onder de aandacht te brengen van de lezers. Lees meer op de pagina Adverteren met Banners.

Vacatures

Docufacts heeft een groot bereik onder mensen uit het vakgebied. Het publiceren van vacatures is daarom aan te bevelen. Lees meer over het aanbieden van vacatures hier.

Meer informatie

Stuur voor meer informatie een bericht naar sales@docufacts.nl

Docufacts
Docufacts is de grootste Nederlandstalige informatie- en inspratiebron voor professionals over het vakgebied document- en informatie management.