~ Nieuwe printerplatform verbetert efficiëntie van bagageafhandeling op luchthavens ~

Zebra Technologies, internationaal leverancier van on-demand print- en automatische identificatieoplossingen, geeft tijdens de Terminal Passenger Expo in Amsterdam een uitgebreid voorproefje van zijn nieuwe printoplossing voor luchthavens, de RS400. Het nieuwe printerplatform van Zebra maakt gebruik van geavanceerde RFID-technologie en is zeer geschikt voor toepassingen waarbij de beschikbare ruimte beperkt is.

Het gebruik van RFID-technologie binnen de luchtvaartindustrie is sterk in opkomst. RFID-technologie wordt onder andere gebruikt bij beveiliging, efficiëntieverbetering, foutpreventie, dataverzameling en ter vervanging van tijdrovende taken binnen luchthavens. Ook het gebruik van RFID-tags bij de bagageafhandeling is explosief gegroeid de afgelopen jaren. In 2004 werden naar schatting wereldwijd enkele tienduizenden tags gebruikt, meestal als test. In 2006 werden er al ruim 15 miljoen RFID-tags bij het afhandelen van bagage gebruikt.

“De brede toepasbaarheid van RFID maakt deze technologie zeer geschikt voor de luchtvaartindustrie”, stelt Mikel van Urk, regional sales manager Benelux bij Zebra Technologies. “Met de sterke groei van het aantal vluchten wordt het voor luchthavens nog belangrijker om interne processen zoals bagageafhandeling te optimaliseren. De Zebra RFID-tag-printer biedt de betrouwbaarheid en kwaliteit van thermisch printen, waardoor luchthavens hun bagageafhandeling kunnen verbeteren.”

De Zebra RS400-printer zal naar verwachting eind 2008 wereldwijd beschikbaar zijn. De belangrijkste nieuwe kenmerken van de RS400-printer zijn de ondersteuning voor de meest gebruikte standaard Gen2 UHF-tags, maar ook het compacte formaat dat ideaal is voor check-in desks waar de ruimte beperkt is. Tevens wordt de nieuwe (thermische) ticket- en tag-printer TTP2100 van Zebra Technologies gedemonstreerd tijdens de Expo. “Het gebruik van thermische printers voor het afdrukken van gegevens en (2D) barcodes voor passagierstickets en bagage heeft een grote belangstelling. De technologie wordt al geruime tijd toegepast en met deze nieuwe ticket- en tag-printer zijn met name betrouwbaarheid, snelheid en gebruiksgemak de kernwoorden”, aldus Mikel van Urk.

Rate this post

Print Friendly