MAASTRICHT, Nederland, april 2008 – Begin 2008 installeerde Van Son Media in Son een digitale HP Indigo press 5500. Het 17 medewerkers tellende bedrijf heeft hiermee een nieuwe stap gezet in het streven naar een zo hoog mogelijke drukkwaliteit. Dankzij de HP Indigo 5500 press kan het bedrijf voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die vooral de office omgeving stelt.

Van Son Media is een allround grafimedia-onderneming met een eigen fotostudio, een dtp/vormgevings-afdeling, IT/internet-faciliteiten en een digitale drukkerij. Reeds in 1997 kocht het bedrijf zijn eerste digitale pers, gebaseerd op tonertechnologie. Na nieuwe vergelijkende testen werd bij de nieuwe investering geopteerd voor de HP Indigo technologie.

Commercieel directeur Kees van Boven verklaart deze overstap: “Met de nieuwe HP Indigo press 5500 kunnen we hoog kwalitatief fotowerk gemaakt in onze eigen fotostudio perfect drukken. En met deze investering kunnen we op een aantal gebieden net iets meer dan met onze andere pers.” Kees van Boven doelt daarmee onder meer op het zeer brede scala van substraten dat op de HP Indigo 5500 kan worden verwerkt: zwaardere papiersoorten, stickermateriaal en kunststoffen.

HP Indigo licht-cyaan en licht-magenta inkt maken huidtinten, kleurovergangen en schaduwen natuurlijker en geven een hogere kleurverzadiging. De HP Indigo Photo Enhancement Server zorgt tijdens het drukken voor beeldverscherping, verzachting, onderdrukken van jpeg-artefacten en contrastverbetering en detaillering in schaduwpartijen. Bovendien is de pers zeer efficiënt in gebruik omdat er nauwelijks insteltijd nodig is bij orderwissels. “Je bent al na één of twee vellen perfect op kleur waardoor we kleine oplages veel rendabeler kunnen verwerken.” De bovengrens voor die ‘kleine’ oplages ligt bij Van Son Media overigens op circa 1500 vel.

Rendementsoptimalisatie

De klantenkring van het bedrijf omvat veel reclamebureaus, een paar grote industriële ondernemingen, diverse aanbieders in de consumentenmarkt en veel educatieve uitgeverijen. Omdat een paar grote klanten regelmatig terugkerende orders hebben met een specifieke PMS-tint, is bewust gekozen voor de zeskleurenuitvoering van de HP Indigo press 5500, zodat de gewenste huisstijlkleuren exact en consequent kunnen worden weergegeven. De HP Indigo press 5500 is immers ideaal voor de productie van marketingmateriaal, direct mail, specialistisch fotowerk, boeken en handleidingen en voor de productie van grote volumes in centraal bestuurde omgevingen met meerdere drukpersen. HP Indigo technologie en vloeibare HP ElectroInk geven drukwerk de uitstraling van offset.

Toekomstplannen

Het leveringsprogramma voor de opdrachtgevers van Van Son Media omvat een uitgebreide reeks producten, variërend van wekelijks terugkerend ‘in-store’ materiaal en brochures tot vooroplages en presentexemplaren van schoolboeken. Dit model zorgt bovendien voor een betere benutting en lagere operationele kosten en biedt daarmee een hoge productiviteit en nieuwe winstkansen. Daardoor is de HP Indigo Press 5500 de oplossing bij uitstek voor de verwerking van grote drukwerken, bijvoorbeeld voor marketingmateriaal, direct mailings en boeken en handleidingen. Kees van Boven blikt dan ook vooruit: “Als we in de dtp-afdeling een schoolboek maken, kunnen we dat nu in één keer doorsturen naar de pers om er een paar beoordelingsexemplaren van te maken. Verder zie ik zeker nog toekomst in het on-demand produceren van boeken voor onderwijsinstellingen.”

Foto: VLNR – Van Son Media directie – Nic van de Vaart, Kees van Boven en Nico Lijten.

Over de HP Indigo press 5500

De HP Indigo press 5500 is ideaal voor de productie van marketingmateriaal, direct mail, specialistisch fotowerk, boeken en handleidingen en voor de productie van grote volumes in centraal bestuurde omgevingen met meerdere drukpersen. HP Indigo technologie en vloeibare HP ElectroInk geven drukwerk de uitstraling van offset. De HP Indigo press 5500 heeft een productiecapaciteit tot 1,5 miljoen kleuren­pagina’s per maand. De krachtige HP Indigo Production Manager en Scalable RIP-oplossingen bieden drukkers van specialistische fotoproducten de noodzakelijke verwerkingscapaciteit voor de gewenste volumes. Kleurbeheer en specifieke ICC-fotoprofielen waarborgen kleurconsistentie tussen jobs en tussen verschillende persen.

Rate this post

Print Friendly