De afgelopen anderhalf jaar is een beproeving geweest voor aanbieders van scanoplossingen. Bij PFU zagen we in bepaalde sectoren, zoals financiële dienstverlening – waar medewerkers betrokken waren bij DM/CM/ECM oplossingen – een pauze inlassen voordat men verder ging met grote projecten en complementaire systemen. Waar gebruikers al DM/CM/ECM-systemen hadden geplaatst en simpelweg scanners vernieuwden, zagen we in mindere mate invloed op de verkopen.

Leveranciers van scanoplossingen hebben geleerd om met efficiëntere scanners te komen, waarvan organisaties relatief snel kunnen profiteren. Deels komt dit omdat het eenvoudiger wordt om scanners te verkopen, met name aan de onderkant van de markt. De bovenkant van de markt biedt meer kansen om te tonen hoe resellers waarde kunnen toevoegen aan een implementatie. Klanten – vooral degene die nieuw zijn in document management (DM) – vragen vaak diepgaande consultancy en expertise van een reseller. Bij het niveau waar de nieuwste scannermodellen thuishoren, is er beslist nog behoefte aan een gespecialiseerde document reseller die waarde kan toevoegen voor klanten.

Huidige trends hebben focus op risicovermindering

  1. Voorzichtig starten
    Een groot aantal organisaties houdt zich nauwelijks bezig met document management. Bij PFU vinden we educatie daarom van groot belang. Eén van de trends zie wij zien is dat organisaties DM eerst toepast aan de onderkant van de markt, om de mogelijkheden af te tasten. Ze schaffen een relatief goedkoop systeem aan om hun kennis te vergroten en daarna over te stappen op een groter, zakelijker georiënteerd systeem. Daarnaast zien we op enterprise-niveau – dat indien er geen ECM-systeem aanwezig is – hoe afdelingen als voorbeeld kunnen dienen voor de manier waarop het bedrijf kan profiteren van document management.
  2. Oplossingen op afdelingsniveau
    Een andere trend die wij zien is waar potentieel riskante, enterprise-brede implementaties uit de gratie raken, vaak vervangen worden door succesvolle oplossingen op afdelingsniveau. Ook hier wordt risico vermeden, wat wijst op zuinigere besluitneming in zware economische tijden.

Nieuwe scanners, nieuwe oplossingen

Bij PFU hebben we ons scannerportfolio het afgelopen jaar flink onder handen genomen. De fi-scannerserie (fi-6670, fi-6670A, fi 6770 en fi-6770A) is gericht op het laag-volume productiesegment van de markt. Een snellere engine laat de nieuwe scanners tot 90 pagina’s per minuut verwerken, een snelheid die zowel in simplex als duplex, Z/W of kleur wordt behaald, zonder vertraging.

De twee modellen met de toevoeging ‘A’ zijn uitgerust met een CGA-board, een Color Graphic Accelerator van Kofax. Dit kan overweg met een breed aanbod van beeldverbeterings- en verwerkingsfunctionaliteit, via Virtual Re-Scan Pro van Kofax (VRS) in de scanner. Dit betekent dat het apparaat kan blijven scannen op hogere snelheid en PC resources kan vrijmaken.

Wij zijn er van overtuigd dat deze benadering gebruikers zal helpen doorvoer te maximaliseren. Hiervoor is reeds interesse getoond door servicebureaus die te maken hebben met een breed aanbod van verschillende documenten of postkamers waar men de kwaliteit van gescande documenten soms niet kan voorspellen.

ScanSnap

In april 2009 hebben we een nieuwe generatie ScanSnap-producten uitgebracht (S1500/S1500M). Deze producten zijn gericht op professionele kantoorgebruikers als individuele productieve informatieverwerkers die ideaal gezien papiergebaseerde informatie willen integreren in hun persoonlijke digitale informatie opslagplaats. Daarnaast maken deze apparaten eenvoudige stroomlijning mogelijk van persoonlijke communicatieprocessen waar papieren documenten bij zijn betrokken (e-mail, fax, Microsoft SharePoint).

Om ons portfolio te completeren, zijn we gekomen met een nieuw softwareproduct, Rack2-Filer. Deze applicatie wordt geïntroduceerd als een op zich zelf staand product, en wordt ook meegeleverd met de ScanSnap S1500 Deluxe. Rack2-Filer zet ‘filing’ procedures en betrokken media tijdens het omgaan met fysieke papieren documenten over naar de digitale wereld. Rack2-Filer presenteert zichzelf via geanimeerde digitale tegenhangers van fysieke media tools en kantoormeubilair. Het reproduceert zo de fysieke wereld, in de zin dat gebruikers het papier bijna kunnen voelen als ze een pagina omslaan in de virtuele binder.

Innovatie in integratie

In de Benelux zien we een toenemende belangstelling voor document management oplossingen, nieuwe resellers en gespecialiseerde ISV’s zoals Jabbla die met interessante nieuwe applicaties komen. Jabbla, voorheen bekend als Technology & Integration, ontwikkelt en produceert technologiegedreven oplossingen die mensen met een communicatieve handicap in hun dagelijks leven ondersteunen. Daarbij richten zij zich op de integratie van bestaande en nieuwe technologieën tot nuttige en gebruiksvriendelijke apparaten en software. Jabbla introduceerde de ScanSnap S1500 met WordSprint. Deze combinatie helpt kinderen, jonge mensen en volwassenen bij problemen met lezen, schijven en spellen – zoals dyslexie. U kunt eenvoudigweg luisteren naar uw papieren documenten.


Met dank aan: Klaus Schulz, Manager Product Marketing EMEA en Dirk Devogelaere, Country Manager France BeNeLux & Maghreb.

(PFU Imaging Solutions Europe Limited)

Rate this post

Print Friendly