Meerssen, 14 januari 2010 – I.R.I.S. Nederland BV (voorheen Morningstar Systems), specialist op het gebied van dossier-, kennis- en relatiemanagement, sluit tevreden het jaar 2009 af. Vanaf januari 2010 draagt het bedrijf de naam van het moederbedrijf – de I.R.I.S. Group – en de verwachtingen zijn hooggespannen. De naamswijziging zal resulteren in een eenduidig en uitgebreider productaanbod, verhoogde naamsbekendheid en forse groei. Daarnaast kan I.R.I.S. Nederland dankzij haar breed portfolio optimaal inspelen op de groeiende vraag naar Software as a Service (SaaS) en outsourcing.


Het eerste half jaar was zeer afwachtend, zegt René Beulen, commercieel directeur van I.R.I.S. Nederland. “De tweede helft van 2009 was daarentegen beter dan ooit en we hebben dan ook weer een flinke groei gerealiseerd. Als de trend van groei blijft doorzetten en de economie daadwerkelijk aantrekt, zal 2010 weer een jaar van forse groei zijn. Dit wordt nog eens versterkt nu wij onder de vlag van I.R.I.S. een nog breder product- en dienstenaanbod bieden. I.R.I.S. Nederland heeft in de Benelux en Nordics een marktleidende positie in document management oplossingen voor de juridische en professionele dienstverlening.”

In Nederland heeft I.R.I.S. een zeer compleet productenaanbod en Beulen verwacht deze positie verder uit te bouwen. Met name met betrekking tot het digitaliseren van bestaande papieren dossiers ziet hij nog veel kansen en zegt hij nieuwe producten te introduceren.


Beulen signaleert in de markt een toenemende vraag naar SaaS. “Hier hebben we op gereageerd met het ontwikkelen en aanbieden van een SaaS oplossing. Daarnaast bieden wij een betere integratie van onze scanoplossingen met ECM platformen en is er veel vraag naar digital mailrooms en account payable oplossingen (factuurherkenning). De markt zoekt steeds meer naar zekerheid, naar een compleet aanbod en naar outsourcing: men wil graag één leverancier die zorg kan dragen voor de scanomgeving of input kant, die een dossier/ documentbeheer omgeving kan vormgeven en implementeren én die archiefbeheer kan inrichten,” aldus Beulen. “Verder is er meer outsourcing van dossier- en documentbeheer taken te zien. Wij nemen steeds vaker omgevingen in volledig beheer voor onze klanten.”


De I.R.I.S. Group is in andere Europese landen een zeer bekende speler, maar in Nederland nog niet in deze mate. “Uiteindelijk is het natuurlijk slechts een naam; het gaat om de mensen die invulling geven aan het werk,” licht Beulen toe. “Morningstar Systems stond voor kwaliteit en heeft een goede naam. We zijn ervan overtuigd dat onze bestaande klanten de overgang als een gegeven feit beschouwen. We zijn al twee jaar onderdeel van de I.R.I.S. Group, dus voor de meesten is dat geen nieuws. Nu hebben wij nieuwe klanten pro-actiever benaderd met nieuwe producten uit het uitgebreide portfolio. Bij bestaande klanten werken we meer met de scanoplossingen. De I.R.I.S. Group is een zeer stabiel en financieel gezond bedrijf en dat is zeker voor grote projecten en aanbestedingsprocedures een duidelijke pre: organisaties zoeken in deze crisisperiode naar sterke partners aan wie ze hun informatiebeheer kunnen toevertrouwen. Verder is er zoveel expertise van alle bekende ECM oplossingen en ook inzake de ICT infrastructuur, dat we ieder project met onze eigen mensen kunnen invullen. Het grote voordeel van de naamswijziging is dat we nu sneller kunnen schakelen; we hebben immers alle expertise onder de I.R.I.S. paraplu in huis. Op die manier maken grotere projecten meer kans. Waar kleine bedrijfjes een keer omvallen, zijn wij nu een grote en betrouwbare partner!”


“Wij hebben de overname van Morningstar Systems in 2007 nooit berouwd ! Integendeel, de samenwerking met het managementteam en onze Nederlandse collega’s verloopt zeer vlot, en ik ben dus heel tevreden dat I.R.I.S. hen nu verder de groei van onze business in Nederland kan toevertrouwen,” aldus Etienne Van de Kerckhove, CEO van de I.R.I.S. Group.
Rate this post

Print Friendly