Breukelen, 13 januari 2010 – Stichting voor Onderwijs op Reformatorische Grondslag (SORG) kiest na een aanbesteding voor de dienstverlening van Xerox. SORG bestaat uit het Hoornbeeck College en Van Lodenstein College en heeft nu de decentrale kopieermachines en de centrale repro over negen locaties uitbesteed aan Xerox. Het betreft een contract van vier jaar voor 44 miljoen prints/kopieën. Xerox deed in de aanbesteding het goedkoopste aanbod voor het juiste niveau van dienstverlening. Er wordt dan ook een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd, terwijl het serviceniveau gelijk blijft en op bepaalde onderdelen zelfs wordt verhoogd.


SORG heeft bewust gekozen voor een contract op basis van dienstverlening. Hiermee neemt Xerox alle zorgen en het beheer over de machines uit handen. De machines zijn gekoppeld aan de helpdesk in Breukelen. Xerox kan proactief reageren op bijvoorbeeld papierstoringen en in geval van tonertekort de voorraad proactief aanvullen. Ook de tellerstanden worden vanuit Breukelen gemonitord, waardoor SORG op ieder gewenst moment inzicht krijgt in het aantal afdrukken.


“Xerox heeft een procesmatige aanpak en dat past goed bij onze manier van werken”, aldus Jan Kleppe, coördinator financiële zaken bij SORG. “Standaardisatie van een aantal interne processen is een belangrijk speerpunt voor SORG. Door de professionele en flexibele houding van Xerox is dit voor het printproces uitstekend gelukt. Bovendien heeft Xerox de mensen op de werkvloer nauw betrokken bij het beslissingsproces en de implementatie, daar zijn wij zeer over te spreken. Ook bij de productie van bijvoorbeeld posters op A0-formaat – die wij niet op de repro kunnen drukken – neemt Xerox dit werk snel uit handen. De manier van samenwerken ontzorgt onze hele organisatie en tegelijkertijd zijn we in staat een kostenbesparing te realiseren. Kortom, wij zijn zeer verheugd met deze overstap.”Rate this post

Print Friendly