Voor de grafische branche staat februari in het teken van de Grafische Vakbeurs in Hardenberg.  Onder het credo ‘doe meer met minder’ wil Grafinex laten zien hoe bedrijven maximaal gebruik kunnen maken van hun machines, waardoor – ook op korte termijn – kostenbesparingen zijn te realiseren of extra winst met nieuwe diensten te behalen is.


DocuColor 8002

Op de stand van Grafinex zijn de Xerox 700 digitale kleurenpers, de DocuColor 252 met EFI Fiery Controller en de DocuColor 8002 met inline GBC afwerksysteem te vinden. Deze laatste is onlangs gelanceerd en wordt voor het eerst op een beurs in Nederland gepresenteerd. Met de introductie van deze nieuwe kleurenprinter biedt Grafinex grafimediabedrijven en huisdrukkerijen een nieuwe mogelijkheid om in te spelen op de nog steeds stijgende vraag naar kleine(re) oplagen en gepersonaliseerd kleurendrukwerk. Met een snelheid van tachtig A4 pagina’s per minuut levert de DocuColor 8002 een efficiënte en consistente hoge kwaliteit digitaal drukwerk, onder andere dankzij de ingebouwde fotospectraalmeter in combinatie met het unieke Automatic Color Quality Control (ACQS) systeem. Deze kleurenpers wordt getoond met uitgebreide in-line afwerkmogelijkheden, zoals het GBC eBinder 200 inbindsysteem dat kant-en-klaar Wire-o gebonden boekjes levert. De Xerox printers worden bovendien gekoppeld aan diverse softwareoplossingen die de efficiency verder verhogen.


FreeFlow Process Manager, Output Manager en Web Services 7.0

Niet alleen presenteert Grafinex digitale productieprinters, ook software speelt een belangrijke rol om ‘meer (resultaat) met minder’ te kunnen bereiken. Door de trend dat drukwerkopdrachten in steeds kleinere oplages moeten worden geproduceerd, wordt het voor de grafische bedrijven steeds moeilijker om winstgevend te zijn. De doorlooptijd van offerte tot gereed drukwerkproduct wordt ook steeds (tijd)kritischer. Daarom laat Grafinex met de nieuwste versie van de Xerox FreeFlow Process Manager 8.0 zien hoe bedrijven hun doorlooptijden kunnen verminderen en hun productiviteit verhogen door arbeidsintensieve en steeds terugkerende taken in de drukwerkvoorbereiding te automatiseren. Ook FreeFlow Output Manager draagt bij aan een grotere productiecapaciteit. Deze oplossing biedt één besturingspunt voor het beheer van gemengde opdrachten en meerdere productiesystemen. Het programma prioriteert, plant en splitst geheel geautomatiseerd afdrukopdrachten binnen het gehele bedrijf. Output Manager biedt de mogelijkheid om via één universele interface opdrachten te ontvangen vanaf elke plaats in het netwerk en opdrachten te verzenden naar ieder afdruksysteem.


Web Services 7.0 web-to-print is een oplossing die grafimediabedrijven in staat stelt drukwerkorders via internet te ontvangen, de productie ervan optimaal te beheren en continu verbonden te blijven met hun klanten. Versie 7.0 biedt mogelijkheden tot personaliseren en geeft opdrachtgevers van drukwerk 24 uur per dag toegang tot offertes, pdf-drukproeven en statusrapporten van gepland drukwerk of variabele printopdrachten. In versie 7.0 is ook veel aandacht besteed aan extra gebruiksgemak aan de kant van de opdrachtgever van het drukwerk.


XMPie

Naast FreeFlow Process Manager demonstreert Grafinex tevens de softwareoplossing XMPie. Deze variabele informatie software is een plug-in van de door grafische ontwerpers veelgebruikte Adobe Creative Suite en maakt gepersonaliseerde cross-media marketingprogramma’s mogelijk. De software combineert communicatiemethoden, zoals digitaal gedrukte direct mail, internet (via persoonlijke webpagina’s), e-mail, SMS en andere methoden met elkaar. Doelstelling daarbij is om klanten te bereiken met op maat gemaakte marketingmaterialen die relevant zijn voor de individuele ontvanger en die daardoor hogere responscijfers opleveren. XMPie maakt complexe multi-wave cross-mediale marketing campagnes met een zeer korte doorlooptijd mogelijk.


Grafinex is te vinden op standnummer 309.


Mocht u, voorafgaand aan of tijdens de beurs meer informatie willen of met Grafinex over de beursdeelname en/of ontwikkelingen willen spreken, dan kunt u contact met mij opnemen via onderstaande gegevens. Meer informatie over Grafinex is ook te vinden op www.grafinex.nl.
Rate this post

Print Friendly