Lichtenvoorde, 3 november, 2009 – DiMS! organizing print, toonaangevend in MIS systemen voor de drukkerij- en verpakkingsindustrie, introduceert zijn nieuwste DiMS.NET! MIS/ERP oplossing in Europa. De nieuwe generatie van het populaire DiMS! systeem automatiseert het complete scala aan administratieve en drukprocessen in de gehele organisatie en helpt bedrijven hun werkzaamheden te stroomlijnen, de productiviteit te verhogen en kostenbesparend te werken. Gebaseerd op de recente Microsoft.NET technologie en uitgevoerd in de vertrouwde Microsoft software look en feel, is DiMS.NET! eenvoudig aan te leren en te gebruiken, omdat het zich automatisch aanpast aan de voorkeurswerkmethode van de individuele gebruiker.


Gerard Marneth, medeoprichter en CEO van DiMS! organizing print, zegt: “Door verder te bouwen op de uitgebreide end-to-end functionaliteit van de bestaande DiMS! oplossing, hebben wij een compleet nieuwe ‘plug & play’ klasse in MIS/ERP gecreëerd. DiMS.NET! is een alles-in-één applicatie met volledige integratie – van calculatie tot planning, pre-press tot productie, transport tot facturering, en financiën. Het vermindert fouten, versnelt processen, verbetert de doorstroming, verhoogt de efficiency en levert aanzienlijke kostenbesparingen. Maar het belangrijkste, DiMS.NET! is eenvoudig te implementeren en zeer intuïtief in het gebruik.”


Michael Murphy, President van Japs-Olson Company, was betrokken bij een lange en uitgebreide zoektocht naar een web-enabled MIS systeem en selecteerde DiMS! als “het beste product om op hoog niveau te opereren, waarbij de juiste oplossingen worden aangereikt om de uitdagingen in dit marktsegment het hoofd te bieden. Het zorgt ervoor dat wij onze activiteiten kunnen stroomlijnen en de instel- en productietijd fors reduceren. Alle relevante informatie – zoals klant-, opdracht- en materiaaldata – hoeft slechts éénmalig ingevoerd te worden, wat de kans op fouten enorm reduceert. Daarbij kunnen we DiMS.NET! zo configureren dat het automatisch informatie naar de juiste werknemer doorspeelt, wat ons veel tijd bespaart”, concludeert Michael Murphy.

Bedrijfsverbeterende voordelen
DiMS.NET! is ook zeer geschikt voor middelgrote tot grote drukkerijen met meerdere vestigingen. Het biedt een grote verzameling aan bedrijfsverbeterende voordelen, zoals verbeterde performance en snellere servertoepassingen. Het maakt een heldere datacommunicatie mogelijk in diverse valuta en talen tussen de locaties. De productspecifieke business templates verkorten de setuptijden aanzienlijk, zorgen voor verbeterde efficiency en reduceren de productietijd. Klanten die overgestapt zijn op de .NET technologie, ervaren over het algemeen een snelheid- en efficiencyverbetering tussen de 300% en 500%.


Met DiMS.NET! worden levertijden aanzienlijk verkort. De centrale data-invoer van alle informatie verkleint het risico op fouten. Iedere stap in de workflow presenteert verschillende opties, zodat deze altijd overeenstemt met de voorkeurswerkwijze van iedere individuele gebruiker. Drukkerijen kunnen nu DiMS.NET! zodanig configureren dat informatie automatisch naar de juiste persoon in de organisatie gaat. Dit houdt in dat bijvoorbeeld een productieplanner niet hoeft te checken of een benodigde rol papier gearriveerd is: het systeem zal de relevante informatie doorgeven zodra de rol gearriveerd is en laat hem ook weten als deze niet op tijd zal arriveren.


Verbeterde beveiliging en integratie

DiMS.NET! integreert naadloos binnen de bestaande IT omgevingen. Het .NET framework maakt het eenvoudig om applicaties in te zetten, toe te passen en te beheren. Daarnaast biedt het mobiliteitsondersteuning, wat voorziet in een eenduidige programmering voor de slimme client- en webapplicaties voor zowel PC’s als mobiele apparatuur.


DiMS.NET! biedt de essentiële technologieën en interfaces die ervoor zorgen dat gebruikers veilig de applicatie kunnen draaien in een bredere bedrijfsomgeving”, benadrukt Gerard Marneth. “De gecodeerde toegangsbeveiliging in het .NET framework controleert op basis van beheerdersset of een standaard beveiligingsbeleid, alvorens men besluit een applicatie te activeren of toegang te bieden tot een bepaalde bron. Het .NET framework ondersteunt daarnaast ook XML webservices, welke gebruikt kunnen worden om applicaties te integreren over verschillende platforms. Daarbij is er ondersteuning voor meer dan 20 programmeringstalen.”


DiMS.NET! bevat waardevolle elementen voor eindgebruikers, inclusief:

· DiMS! eLearning systeem – gebruikers hebben op elk moment toegang tot de trainingscursus via het internet. Intuïtieve online lessen simuleren de look, feel en de werkwijze van het echte live systeem. Lessen worden gepresenteerd in een preview formaat, waarbij de gebruiker wordt getraind door het bekijken van een simulatie. De trainingssessies worden gevolgd door een testmodule, waar de gebruikers aan de hand van algemene instructies hun bekwaamheid kunnen testen in het correct uitvoeren van de opdracht.

· Eén geïntegreerde database – gebruikers krijgen inzicht over de gehele organisatie middels visueel aantrekkelijke en makkelijk te begrijpen, persoonlijke dashboards. Daarbij kunnen zij, afhankelijk van de benodigdheden, data in real-time filteren en analyseren en snel reageren als er in de productie een probleem ontstaat. Procedures en dashboards op transactieniveau zijn standaard. Interne en externe documenten zijn beschikbaar in het geïntegreerde archief, wat voorziet in real-time toegang tot actuele communicatie. Een persoonlijke cockpit biedt het bedrijfsmanagement de mogelijkheid om belangrijke real-time data in één oogopslag te bekijken. Dit zorgt ervoor dat de manager deze data, die van essentieel belang is voor de besluitvorming, binnen handbereik heeft in een duidelijk en intuïtief begrijpelijke vorm. Directe toegang tot data kan zelfs volledig aangepast worden aan persoonlijke eisen.

· Een verbeterd planningsbord is een integraal gedeelte van de nieuwe DiMS.NET!. Planning bevat alle karakteristieke onderdelen van iedere opdracht en stelt de meest efficiënte werkwijze voor. Deze planning kan bekeken worden door diverse afdelingen, vestigingen en zelfs over de grens. Vlaggen en dashboards geven visueel de status van een opdracht weer. Dit optimaliseert productietijden en geeft gebruikers de beste scenario’s om de vestiging te managen.

· Web-based applicatie – klanten kunnen orders direct uploaden via DiMS.NET! naar de web-based server en vervolgens worden de orderdetails doorgegeven aan alle relevante afdelingen binnen het bedrijf.

· Schaalbaarheid – DiMS.NET! voorziet in eenvoudige upgrademogelijkheden. Bedrijven kunnen besluiten te starten met alleen calculatie, planning of job tickets en kunnen op elk moment eenvoudig opwaarderen naar een completere oplossing. Als een DiMS! klant zijn diensten uitbreidt of een nieuwe markt aanboort, kunnen zij erop vertrouwen dat DiMS.NET! flexibel genoeg is om met hen mee te groeien. De omvangrijke 25-jarige historie en ervaring van de DiMS! oplossing is geïntegreerd in DiMS.NET!, wat betekent dat DiMS! elke specifieke drukwerksoort, alsook iedere nabewerking, mailing en transportactiviteit aankan. Er is geen risico tot het ontgroeien van het systeem, of noodzaak tot het aanschaffen van extra pakketen ter uitbreiding.

· Volledige JDF integratie – DiMS.NET!’s intergratie met pre-presssystemen via JDF maakt het mogelijk de drukwerkopdracht automatisch te plannen en te volgen in het pre-pressproces. Tot op heden heeft DiMS! het hoogst mogelijke MIS-ICS niveau ten aanzien van JDF en JMF bereikt en is het de eerste en enige die is gecertificeerd voor Commercial web printing – nadat JDF certificatie was verkregen voor Pre-press, Conventional Printing (sheet-fed), Imposition ICS en Base ICS.


Gerard Marneth concludeert: “DiMS.NET! is het resultaat van onze erkende ervaring in MIS voor de grafische industrie. Meerdere van ’s werelds meest gerespecteerde drukkerijen vertrouwen op DiMS! om hun bedrijf te besturen. DiMS.NET! demonstreert de kracht van onze software en zijn aanpassingsvermogen aan de laatste beschikbare technologieën. Wij vertrouwen erop dat DiMS.NET! onze marktpositie verder zal versterken.”


Rate this post

Print Friendly