Nieuwe inkt voor het plaatsen van discrete beveiligingen op kritische documenten


ROCHESTER, New York, 30 oktober-Of de echte waarde van drukwerk nu in financiële, politieke of sociale termen wordt gemeten, geavanceerde inspanningen om het document te beveiligen, te volgen en te authenticeren zijn cruciaal in de strijd van drukkerijen en hun klanten tegen namaak. De nieuwe Security Ink die Kodak voor de KODAK VERSAMARK VL2000/2200 en VL4000/4200 Druksystemen heeft ontwikkeld in de strijd tegen fraude en vervalsingen, biedt drukkerijen de mogelijkheid om unieke beveiligingen aan te brengen die onzichtbaar zijn voor het blote oog.

De Security Ink is nu wereldwijd beschikbaar. Ze is betaalbaar en gebruiksvriendelijk in toepassingen zoals stembiljet- en couponcontroles en voor transactionele documenten die moeten worden gevalideerd. Transactionele en commerciële drukkerijen die direct mail, transactioneel drukwerk, getrouwheidsdocumenten en cheques aanbieden, kunnen hun voordeel halen uit de beveiligingsmogelijkheden van de nieuwe inkt.

“Beveiliging is belangrijk op de geglobaliseerde markt van vandaag”, aldus Kevin Joyce, Worldwide Vice President, Sales and Marketing, Digital Printing Solutions, Kodak. “De nieuwe Security Ink van Kodak vormt een budgetvriendelijke oplossing om de beveiligingsmogelijkheden tijdens het drukproces te verbeteren. De mogelijkheden van deze oplossing zijn legio, van eerlijkere verkiezingen wereldwijd tot minder ticketfraude bij grote evenementen. De inkt geeft drukwerk een grote meerwaarde en helpt onze klanten beter te voldoen aan de behoeften van hun klanten.”

Een ander kenmerk van Security Ink is de ‘track and trace’ mogelijkheid via barcodelezers. Dankzij de onzichtbare barcodes die op het document zijn gedrukt, is het mogelijk om het gebruik en de scanlocatie te registreren. De Security Ink wordt aangebracht door de VERSAMARK VL-Serie Druksystemen op documenten die op niet-optisch gebleekte papieren zijn gedrukt. Deze inkt is onzichtbaar bij normaal ultraviolet licht. Wanneer de inkt echter onder uv-licht met een korte (254 nm) of lange (366 nm) golflengte wordt bekeken, licht ze met een witblauwe kleur op, zodat de gebruiker de bedrukking kan lezen en de authenticiteit kan controleren.

KODAK-producten worden ondersteund via KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals voor meer dan 120 landen. Het is een toonaangevende dienstverlener met meerdere leveranciers. De geïntegreerde diensten omvatten onder meer consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor commerciële drukkerijen, grafische communicatiebureaus en bedrijven voor documentverwerking en gegevensopslag. De professionals van KODAK Service and Support zijn perfect opgeleid om klanten te helpen bij het beheersen van kosten, het optimaliseren van de productiviteit en het beperken van bedrijfsrisico’s.


Rate this post

Print Friendly