Meerssen, 02 november 2009 – Turnaround Advocaten heeft IRISDocumentTM Server en IRISPowerscanTM geselecteerd als volgende stap naar een volledig digitaal kantoor, waarmee alle papieren documenten digitaal beschikbaar zijn. Dankzij de geleverde OCR- en compressietechniek worden zowel alle gescande als digitaal binnengekomen images direct full-text doorzoekbaar gemaakt voor alle advocaten binnen Turnaround. Morningstar Systems, onderdeel van de I.R.I.S. Group en specialist op het gebied van dossier-, kennis- en relatiemanagement, zal als partner het implementatieproces begeleiden.


Turnaround Advocaten is een nieuw ‘niche’ kantoor van advocaten, gespecialiseerd in het ondernemings – en insolventierecht. Als extra specialisatie biedt het kantoor juridische service op het gebied van turnaround – en risicomanagement.


Turnaround Advocaten heeft middels een door Morningstar uitgevoerde pilot de mogelijkheden van full-text doorzoekbare PDF-bestanden onderzocht. De bij Turnaround aanwezige multifunctional wordt aangesloten op de IRISDocumentTM Server, zodat gescande afbeeldingen direct verwerkt worden. Daarbij zal de iHQCTM (intelligent high quality compression) techniek worden ingezet voor het comprimeren van de PDF bestanden. De bestandsgrootte van een full-text doorzoekbare PDF is uiteindelijk tot 300 maal kleiner dan het originele bestand (TIFF in kleur). Hierdoor realiseert Turnaround niet alleen een besparing op het gebied van digitale opslag; ook het dataverkeer neemt af en advocaten kunnen sneller beschikken over de opgevraagde documenten.


IRISPowerscanTM wordt ingezet voor het digitaliseren van de binnenkomende post. Met een toegewezen scanwerkplek kunnen alle papieren documenten op hoog tempo omgezet worden in een digitale versie. IRISPowerscanTM biedt Turnaround Advocaten – dankzij een gebruiksvriendelijke en duidelijke user interface – talloze mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld optimalisatie, barcodeherkenning en sortering. Ook hierbij wordt vervolgens gebruik gemaakt van de IRISDocumentTM Server met iHQCTM techniek.

De IRISDocumentTM Server controleert en verwerkt desgewenst periodiek de nieuw binnengekomen bestanden, waardoor ook bestanden die digitaal binnenkomen – bijvoorbeeld per e-mail – full-text doorzoekbaar zijn.


Voordat de uiteindelijke keuze op de combinatie I.R.I.S./ Morningstar viel, heeft Turnaround Advocaten zeer uitgebreid onderzoek verricht. Naast het vergelijken van ervaringen van andere bedrijven en het draaien van een pilot met de I.R.I.S. software, heeft Turnaround Advocaten ook een ander systeem getest. “We hebben echter voor de I.R.I.S. producten gekozen, omdat we tijdens deze pilot direct de voordelen zagen. Zowel de IRISDocumentTM Server als IRISPowerscanTM bieden precies die functionaliteit die we graag terug wilden zien”, aldus mr. drs. Floris Dix, advocaat/ curator bij Turnaround Advocaten. Ook de samenwerking met implementatiepartner Morningstar Systems verloopt plezierig. Dix: “In eerste instantie is het met een nieuwe samenwerking even aftasten of je elkaar begrijpt. Morningstar is een professioneel, gespecialiseerd bedrijf en op vragen krijgen wij direct een zeer compleet antwoord. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit project voorspoedig gaat verlopen!”


Rick Gruijters, Business Development Manager bij Morningstar Systems: “Turnaround is voor wat de I.R.I.S. producten betreft een voorloper in haar sector, maar we signaleren een groeiende vraag vanuit de markt. Deze producten zijn kwalitatief zeer sterk en zijn gebaseerd op krachtige technologieën. Dit, in combinatie met de expertise van Morningstar in de juridische markt, zorgt ervoor dat Turnaround haar bedrijfsprocessen nog beter kan inrichten.”


Rate this post

Print Friendly