Strategische wijziging: Fujitsu wil middelen gericht inzetten t.b.v. van EMEA imaging activiteiten

Londen, 01 november 2009 – Fujitsu Europe Limited maakte vandaag bekend dat het een strategische organisatieverandering wil doorvoeren om zich meer te kunnen richten op documentbeheer scanneractiviteiten.

Fujitsu Europe Limited is verantwoordelijk voor de documentbeheer scanneractiviteiten van Fujitsu in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en neemt dankzij het grote succes een krachtige positie als marktleider in.

Fujitsu is marktleider op het gebied van documentbeheer scanners voor professioneel gebruik. Het bedrijf ondersteunt al ruim 20 jaar diens dochteronderneming PFU Limited, bij het ontwerpen, produceren en wereldwijd vermarkten van scannerproducten van het merk Fujitsu. PFU Limited werd in 1960 in Japan opgericht en is een van de top-dochterondernemingen van Fujitsu die er voortdurend voor zorgt dat Fujitsu-scanners wereldwijd het grootste marktaandeel bezitten.

Om de bedrijfsmiddelen te concentreren en wereldwijd de zakelijke synergie te vergroten, zullen Fujitsu Europe Limited en diens dochtermaatschappijen Fujitsu Deutschland GmbH en Fujitsu Italia S.p.A. op 1 november 2009 samengaan met PFU, om zo de focus voor 100% te kunnen richten op de EMEA-markt voor scanners van het merk Fujitsu.

Om deze overgang kracht bij te zetten, zal vanaf dezelfde datum de naam Fujitsu Europe Limited worden gewijzigd tot PFU Imaging Solutions Europe Limited.

De strategische wijziging is bedoeld om het wereldwijde klantenbestand en de internationale activiteiten van PFU in de imaging-markt uit te breiden. “Door al onze wereldwijde verkoop- en marketingfuncties binnen PFU te bundelen, en onze middelen gericht in te zetten, kunnen we ervoor zorgen dat we efficiënt en effectief aan de eisen van onze klanten voldoen, en ze ondersteunen om, door gebruik te maken van Fujitsuscanners, meer winst te maken en te besparen op hun zakelijke kosten,” aldus Fujio Wajima, President en Representative Director van PFU Limited.


Het EMEA-hoofdkantoor van PFU blijft gevestigd in Middlesex, Engeland bij Londen, met dochterondernemingen in München/Duitsland en Milaan/Italië.

Kijk voor meer informatie over PFU Imaging Solutions Europe Limited en diens producten op: http://www.fujitsu.com/emea/products/Over PFU Limited

PFU Limited is een dochteronderneming van Fujitsu Limited. Deze wereldwijd actieve onderneming met een kapitaal van $1 miljard, ontwerpt, ontwikkelt, produceert, verkoopt en onderhoudt computerhardware, randapparatuur, bedrijfssoftware- en systemen. PFU Limited is al ruim 20 jaar actief in de document imaging scanner business. Kijk voor meer informatie op: www.pfu.fujitsu.com/en/


Fujitsu Europe Limited

Fujitsu Europe Limited, de divisie die verantwoordelijk is voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, is een marktleidend leverancier van document- en beeldscanners voor professioneel gebruik in werkgroepen en productieomgevingen waar grote volumes documenten worden verwerkt. Daarnaast levert Fujitsu Europe Limited sensoren voor biometrische identiteitscontrole en matrixprinters. De divisie, opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 1981, is een dochterneming in volledig eigendom van de internationale elektronicagigant Fujitsu Limited en heeft, naast het hoofdkantoor in Engeland, vestigingen in Duitsland en Italië. http://www.fujitsu.com/emea/products/


Rate this post

Print Friendly