OKI Nederland heeft de eerste helft van haar financieel jaar ( april-sept 2009 ) bijzonder goed afgesloten. De groei in de periode april-september was liefst 12% ten opzichte van dezelfde periode in 2008. OKI Nederland neemt nu de derde plaats in binnen OKI EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) na Tsjechië (1) en Duitsland (2) als snelst groeiende operating company.

Ondanks de tegenvallende resultaten op de printermarkt, heeft OKI Nederland dit gunstige resultaat weten te behalen mede dankzij de vechtlust van de resellers om OKI perfect op de kaart te zetten.Vooral in de segmenten kleurenprinters en multifunctionals (MFP’s) scoort OKI bovengemiddeld goed.

Frank Akihary, algemeen directeur OKI Benelux, toont zich verheugd met de groei die OKI in Nederland weet te realiseren en de positie die OKI Nederland daarmee in neemt in de OKI organisatie in EMEA. Hij verwacht dat de ingezette groei zich de komende periode zal voortzetten. Daarbij zet OKI Nederland in op de nieuwe OKI Centres die dit jaar geopend zijn. Akihary: “Onze OKI Centres brengen OKI en onze producten dichter bij de eindgebruikersmarkt. Daarom verwacht ik dat de Centres in toenemende mate een belangrijke bijdrage zullen leveren aan onze groei.”

OKI Nederland introduceerde dit jaar nieuwe, compacte en voordelige multifunctionele A4- en A3-kleurenprinters waaronder de MC560 en de MC860. Met deze MFP’s speelt OKI succesvol in op de veranderende documentbehoeften binnen het midden- en kleinbedrijf. De bundeling van de Multifunktionals met Microsoft SharePoint online zal de komende half jaar een nieuwe impluls moeten geven aan de afzet naar het Midden -en Klein bedrijf. Speciaal ontworpen met het oog op doorgaans beperkte kantoorruimte en bescheiden budgetten bij het midden- en kleinbedrijf, zijn deze nieuwe printers ideaal voor werkgroepen van 1 tot 10+ gebruikers. Erg goed doen het de professionele OKI C9850 A3 kleurenprinter en de C810/C830, de kleinste professionele printer in het A3-segment.

Over OKI
OKI Printing Solutions is een toonaangevende specialist in kwalitatief hoogstaande afdrukoplossingen, in kleur, mono en matrix. De onderneming opereert wereldwijd en heeft verkoop- en marketingvestigingen in 120 landen. OKI heeft een sterke positie in de Europese markt, die goed is voor bijna vijftig procent van de omzet. Het hoofdkantoor voor de Benelux bevindt zich Hoofddorp. OKI Printing Solutions is een merknaam van OKI Data Corporation, een volle dochter van OKI Electric Industry Co. Ltd.: een in 1881 in Tokio opgerichte vooraanstaande speler op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. In het boekjaar 2007 realiseerde OKI Electric met 22.640 mensen wereldwijd een omzet van 719.7 miljard yen. Het hoofdkantoor van het concern is gevestigd in Japan. Meer info op: www.oki.nl


Rate this post

Print Friendly