In de week dat voor de honderdmiljoenste keer een gebruiker klikte op “Download OpenOffice.org 3” heeft Oracle voor het eerst verklaard door te willen gaan met de ontwikkeling van OpenOffice.org nadat de overname van Sun Microsystems zal zijn afgerond. [1]

Sun Microsystems is sinds het begin van het project, in 2000, de hoofdsponsor van OpenOffice.org, het populaire open source officeprogramma. Rond de overname van Sun gaat de aandacht vooral naar andere producten. Zo onderzoekt op dit moment de Europese Commissie de positie van MySQL na de overname. Al met al hadden de leden van het OpenOffice.org project nog erg weinig gehoord van de verwachte aanstaande hoofdsponsor.

In de woensdag bijgewerkte “veel gestelde vragen” wordt dat goed gemaakt. Voor het eerst wordt onomwonden gepraat over de toekomst van OpenOffice.org. “Oracle pland om de ontwikkeling en ondersteuning van OpenOffice.org als open source-product voor te zetten, nadat de overname is voltooid.” Net als nu, zal er een commerciële licentie zijn voor grotere klanten die ondersteuning en enterprise tools wensen.
De disclaimer van FAQ wijst er op dat het geen bindende verklaring is.
Maar het is wel voor het eerst dat Oracle zo duidelijk is over de plannen met al Sun’s open source producten.

De verklaring van Oracle wordt door de OpenOffice.org gemeenschap enthousiast ontvangen in de week, dat versie 3 van OpenOffice.org voor de 100 miljoenste keer werd gedownload.


Rate this post

Print Friendly