Sliedrecht, 28 oktober 2009 – Unit 4 Agresso introduceert PaperLess, een scanoplossing waarmee bedrijven hun papieren documentenstroom kunnen digitaliseren en archiveren. Doordat de software is te integreren met de boekhoudpakketten Unit 4 Multivers (voor MKB) en Unit 4 Accounting (voor administratie- en accountantskantoren), kunnen papieren facturen na het scannen direct automatisch worden geboekt en digitaal opgeslagen. PaperLess zorgt zo voor een efficiënte documentenstroom en kan het papieren archief vervangen.

Direct na het scannen van papieren facturen maakt PaperLess een boeking aan met de gegevens die op de factuur staan. Medewerkers die hun goedkeuring moeten geven ontvangen, hiervan een melding per mail. Na controle, eventuele correctie en goedkeuring is de boeking definitief. Bij goedkeuring van boekingsstukken wordt vastgelegd wie welke rol heeft vervuld. Er is altijd inzicht in waar de factuur zich bevindt.

Eenvoudige archivering
De documenten worden tijdens het scannen meteen gearchiveerd. Alle informatie wordt centraal opgeslagen en is direct beschikbaar in Unit 4 Multivers of Unit 4 Accounting. Een papieren document is direct te archiveren, zonder dat het selectief in een map moet worden opgeborgen. Dit voorkomt dubbele invoer en fouten.

Herman de Jonge, directeur Unit 4 Agresso Accountancy: “PaperLess past in de trend van de digitalisering van de traditionele werkzaamheden van het accountants- en administratiekantoor. Dankzij deze scannoplossing kunnen wij de efficiency op een kantoor verhogen, zonder dat de kwaliteit van de administratie er onder lijdt.”

Fred Loos, sales- en marketingmanager MKB bij Unit 4 Agresso: “Met PaperLess kunnen kleine en middelgrote ondernemingen grote besparingen realiseren doordat het handmatige administratieve werk tot een minimum wordt beperkt. De software is een grote stap op weg naar de volledig papierloze administratie.”


Rate this post

Print Friendly