EasyMailer, PortoBox en Verhuisvriend zijn door de vakjury genomineerd voor de VGP Post Award. Op maandag 9 november kiezen publiek en vakjury tijdens het evenement DLC ’09 in Utrecht uit deze drie postale innovaties de winnaar van de VGP Post Award. De Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP) looft de prijs nu voor de derde keer op rij uit.

De jury selecteerde de drie nominaties uit een kleine vijftien inzendingen en keek daarbij naar aspecten als originaliteit, toepasbaarheid, duurzaamheid en rentabiliteit (business case). Tijdens DLC ’09 presenteren de drie genomineerden zich aan publiek en jury in de theaterzaal van het Spoorwegmuseum. Het publiek heeft een stem in de einduitslag, net als beide vorige keren. In 2007 won Send me Now van TNT Post en in 2008 ging de prijs naar de Digitale Nota van de Nederlandse Vereniging van Banken.

De jury bestaat dit jaar uit:
· Juryvoorzitter Peter de Jong, directeur Sequoia Service Communication
· Barbara Baarsma, directeur SEO Economisch Onderzoek
· Jan Kloeze, hoofdredacteur Document Manager
· Marjolijn Sonnema, directeur Telecommarkt Ministerie van Economische Zaken:
DLC ’09 wordt georganiseerd door de vaktitel Document Manager en Xplor Nederland.

Genomineerden
De EasyMailer is in staat om uit één vel A3 mailings te produceren, waarbij envelop en brief in één productieslag worden geproduceerd. Beide kunnen tweezijdig, aflopend, fullcolour geprint zijn. Bovendien is het mogelijk niet alleen de teksten, maar ook het beeldmateriaal te personaliseren. Dat kan de marketeer zelf doen online, via web to print.

De Portobox is een software-applicatie die het mogelijk maakt grote adresbestanden uit mainframecomputersystemen op te vangen en te sorteren volgens de diverse specificaties van postbezorgers, die onderling stevig kunnen afwijken. In beginsel maakt deze applicatie het grote postverzenders makkelijker om te switchen tussen postbedrijven.

De Verhuisvriend regelt de administratieve rompslomp van verhuizen en doet dat onafhankelijk van bedrijven of postbezorgers. Daarmee is het een initiatief dat bestaande verhuisservices (die vaak nog analoog zijn) overstijgt. Hier zit de klant zelf aan de knoppen van een interactief, digitaal verhuisboekje. Verhuisvriend informeert alle betrokken bedrijven en rapporteert over de voortgang.

Over de VGP
De Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP) is een initiatief van grote verzenders van geadresseerde post op de Nederlandse postmarkt. Sinds 15 augustus 2006 heeft een aantal organisaties hun krachten gebundeld. Inmiddels zijn dat 23 grote organisaties met gezamenlijk ruim 1,5 miljard poststukken per jaar en verantwoordelijk voor meer dan 25% van de geadresseerde postmarkt in Nederland. Het doel van de VGP: belangenbehartiging, het delen van kennis tussen de leden op het gebied van documentenverwerking en postvervoer en de bewaking van prijs- en kwaliteitsverhoudingen.


Rate this post

Print Friendly