Venlo, 26 oktober 2009 – In aanwezigheid van premier Jan Peter Balkenende heeft Océ vandaag in Tokio voor de Japanse markt een nieuwe printer voor architecten en fabrikanten gelanceerd. De minister-president is in Japan voor een officieel bezoek. Naast ontmoetingen met de Japanse keizer en premier Hatoyama verdiept de minister-president zich met leden van het Innovatieplatform onder andere in de samenwerking tussen Japanse en Nederlandse bedrijven. Océ is sinds 1934 actief in Japan en daarmee één van de eerste Nederlandse bedrijven, die in dit land commercieel actief werden.


Zuinige Océ PlotWave 300

Océ heeft de nieuwe printer, de Océ PlotWave 300, samen met de Japanse technologie-onderneming Graphtec ontwikkeld. Dit past in de strategie van Océ om samen met partners nieuwe produkten en diensten te ontwikkelen in een concept van open innovatie. Naast architecten gebruiken fabrikanten van auto’s, mobiele telefoons, consumenten-elektronica en huishoudelijke apparaten de Océ PlotWave 300 om hun ontwerp te scannen en te printen. De Océ PlotWave 300 is een zuinige grootformaat printer, die slechts 50% van de elektriciteit verbruikt in vergelijking met andere printers. Dit is te danken aan de duurzaamheidsstrategie van Océ, die een belangrijke plaats inneemt bij het ontwikkelen van nieuwe technologieën en printers. Ook vergt de Océ PlotWave 300 weinig ruimte omdat de scanner niet náást maar óp de printer is geplaatst, wat in het dichtbevolkte Japan een belangrijk voordeel oplevert.


Premier blij met technologie-samenwerking

In een reactie op de lancering van de Océ PlotWave 300 zei premier Balkenende vandaag in Tokio blij te zijn met technologische samenwerking tussen Japanse en Nederlandse ondernemingen. Tijdens zijn bezoek aan Océ liet premier Balkenende zich vandaag uitgebreid informeren over de innovatieve projecten van Océ en zijn Japanse partners, waaronder Konica Minolta, FujiFilm, Miyakoshi en Graphtec. Océ N.V. investeert elk jaar circa 7% van de omzet (circa € 2,7 miljard) in research en development.


Innovatie belangrijk voor welvaart

In zijn toespraak tot de premier en de leden van het Innovatieplatform zei Tom Egelund, verantwoordelijk voor de divisie grootformaat van Océ, dat technologische innovatie verantwoordelijk is voor bijna de helft van de groei van het bruto nationaal product in vrijwel alle geïndustrialiseerde landen.

Hij voegde eraan toe dat de groei van de productiviteit in de Verenigde Staten sinds het midden van de jaren negentig van de vorige eeuw vrijwel uitsluitend te danken is aan investeringen in technologie.


Océ Japan streeft naar toppositie

Bij Océ Japan werken circa 100 specialisten aan het document management voor vooraanstaande klanten, waaronder producenten van auto’s, mobiele telefoons, consumenten-elektronica en huishoudelijke apparaten. In Japan streeft Océ naar een top-3 positie in de markt voor grootformaat printers.Rate this post

Print Friendly