VanMeijel, leverancier van IT-oplossingen voor de bouw, heeft LIP Automatisering uit Breda overgenomen. LIP Automatisering heeft zich -net als VanMeijel- helemaal op de bouwsector toegelegd. Het bedrijf, dat twaalf medewerkers telt, heeft een eigen suite ontwikkeld voor de beheersing van bouwprojecten. Daarnaast is LIP leverancier van het document management systeem DM van OpenText, waarmee oplossingen voor postverwerking en documentenbeheer ontwikkeld worden. LIP Automatisering houdt zich vanuit een datacenter in Breda bovendien bezig met systeembeheer en hosting van oplossingen voor haar klanten.

“LIP Automatisering is voor VanMeijel een interessante partner”, licht Frans van Meijel toe. “Het bedrijf komt voort uit de ASVB Groep, waarvan zo’n twintig bedrijven door LIP bediend worden. Daarnaast zijn nog eens twintig bouwbedrijven klant die niet onder de ASVB Groep vallen. Hoewel er zeker sprake is van overlap in het productaanbod, heeft LIP voor VanMeijel een belangrijke meerwaarde. De ‘LIPsuite’ voor projectbeheersing in de bouw is ontwikkeld vanuit een visie en een filosofie, die erg op die van VanMeijel lijkt. Ook de know-how van document management vormt een prima aanvulling op onze activiteiten op dat gebied. Op termijn gaan we het product- en dienstenaanbod stroomlijnen, maar dat doen we natuurlijk in nauw overleg met al onze klanten.”

Hosting
“Zeer interessant voor ons zijn de activiteiten van LIP op het gebied van systeembeheer en hosting, een gebied waarop wij nog niet actief zijn”, vervolgt Frans van Meijel. “LIP heeft een datacenter in Breda waar systemen van haar klanten gehost worden. Wij denken, dat hosting en systeembeheer op afstand een prima alternatief is voor middelgrote en kleine bouwbedrijven die de strategische keuze maken, dat niet in eigen huis te doen. Daarmee komt het concept van Software as a Service voor de bouw heel dichtbij. Dat model biedt ook aanzienlijke financiële en operationele voordelen. Samen met onze diensten op het gebied van applicatiebeheer en consultancy kunnen we bouwbedijven nu een complete dienstverlening op het gebied van IT aanbieden.”

Ook LIP Automatisering ziet de overname door VanMeijel als een kans. De continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten van LIP zullen profiteren van de inbedding van LIP in een grotere organisatie en inzet van gezamenlijke kennis en ervaring. Daarnaast ontstaat meer kritische massa voor verdere softwareontwikkeling en het kunnen inspelen op nieuwe technologie. VanMeijel neemt honderd procent van de aandelen van LIP Automatisering over en zal het bedrijf in de eigen organisatie integreren. Het kantoor van LIP in Breda is voor VanMeijel bovendien een goede locatie om klanten in Zuid-Nederland beter te kunnen bedienen.


Rate this post

Print Friendly