Breukelen, 21 oktober 2009 – Xerox brengt een nieuwe A4 multifunctionele kleurenprinter (MFP) op de markt. De Phaser 6121MFP is een compacte en laaggeprijsde MFP en is in drie configuraties verkrijgbaar, waardoor deze eenvoudig kan worden aangepast aan de wensen van de gebruiker. De Phaser 6121MFP is een zeer betaalbare compacte machine die zowel geschikt is voor bedrijven die op zoek zijn naar zowel een kostenefficiënte all-in-one machine, als een complete MFP met dubbelzijdige afdrukken en extra papiercapaciteit.


Deze desktop MFP is ontworpen voor het dagelijks afdrukken in zwart-wit en het incidenteel afdrukken in kleur. Deze MFP is dan ook uitermate geschikt voor kleine en remote kantoren met één tot vijf gebruikers. De Phaser 6121MFP is eenvoudig te integreren in zowel een Windows- als Mac-omgeving. Door het grote voorpaneel is de machine eenvoudig te bedienen.


Met een prijs vanaf 225 euro levert de Phaser 6121MFP uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. De MFP produceert vijf pagina’s per minuut in kleur en twintig pagina’s per minuut in zwart-wit. De mogelijkheid tot automatisch dubbelzijdig printen kan het papiergebruik, de kosten en de impact op het milieu drastisch verlagen. Het nieuwe model heeft een afdrukkwaliteit van 1200×600 dpi en heeft, in vergelijking met concurrerende machines, de grootste papiercapaciteit. De afdruktijd voor de eerste pagina in kleur is 21 seconden en 11 seconden voor zwart-wit.


Eigenschappen

De Phaser 6121MFP heeft diverse extra functies zoals een toner spaarmodus en de mogelijkheid delen van beelden af te drukken die samen kunnen worden gevoegd tot één grote afbeelding, waardoor op eenvoudige wijze posters kunnen worden gemaakt. Met de ID Card Copy functie is het mogelijk beide zijden van een identiteitsbewijs of ander klein document te kopiëren op één kant van een vel papier, waarmee tijd en geld worden bespaard. Met LAN-fax is het mogelijk rechtstreeks een fax te sturen vanaf de computer en vanuit kleine werkgroepen. Ook scannen naar pc, e-mail met LDAP, FTP en USB geheugensticks behoren tot de mogelijkheden. De Phaser 6121MFP heeft een 120 MHz-processor met 128MB aan intern geheugen en wordt geleverd met standaard een jaar onsite garantie.


Er worden diverse softwarepakketten meegeleverd met de MFP. Met Xerox CenterWare Web software kan de MFP op eenvoudige wijze worden geconfigureerd, gecontroleerd en ondersteund. Dit geldt niet alleen voor de Phaser 6121MFP, maar ook voor printers van andere leveranciers. Met de meegeleverde Scan to PC Desktop SE Personal Edition software is het organiseren, verspreiden en bewerken van gescande bestanden eenvoudig te realiseren. Scan Dashboard biedt extra bedieningsmogelijkheden.


De Phaser 6121MFP voldoet aan de Energy Star standaard en is onderdeel van de Xerox Green World Alliance. Dit is een wereldwijd recyclingprogramma dat ervoor zorgt dat de milieubelasting van gebruikte printerverbruiksartikelen tot een minimum wordt beperkt en alternatieven biedt voor het weggooien van lege cassettes.


Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs voor de Xerox Phaser 6121MFP is vanaf 225 euro en is per direct beschikbaar bij de Xerox resellers.Rate this post

Print Friendly