In de bèta-versie van de nieuwste OpenOffice.org is een aantal verbeteringen op het gebied van veiligheid en privacy opgenomen. Ook is er een uitgebreidere ondersteuning van wachtwoorden in Microsoft Office bestanden. De bèta-versie van het grote open source office-programma is per vandaag beschikbaar. De definitieve versie wordt in de loop van december verwacht.

OpenOffice.org kent weinig veiligheidsproblemen, en er zijn geen gevallen bekend van misbruik. Door de ontwikkelaars wordt er echter wel een actief beleid gevoerd om waar mogelijk verbeteringen door te voeren.
De nu doorgevoerde verbeteringen in OpenOffice.org 3.2 hebben betrekking op versleutelde documenten en macro’s, en op digitaal ondertekenen.

Er komen nog tientallen andere uitbreidingen en verbeteringen in de nieuwste versie van OpenOffice.org, waaronder ondersteuning van wachtwoorden in Microsoft Office bestanden.

De huidige bèta-versie is een belangrijke stap in de ontwikkeling, omdat een veel groter publiek met het product gaat werken en zo helpt bugs te vinden, die nog voor de definitieve release moeten worden opgelost.
De eerst release kandidaat verschijnt medio november, na de internationale OpenOffice.org conferentie. De release kandidaten komen beschikbaar in alle circa tachtig talen waarin het programma door de community is vertaald.


Rate this post

Print Friendly