Dantuma en Quantaris/R.E.D. Systemen zijn een samenwerking aangegaan die een verdere stap in de digitalisering van documentenstromen binnen het notariaat mogelijk maakt. De door Dantuma geleverde MFP-apparatuur (multifunctional product) wordt voorzien van een koppeling naar Q-BIS, het bedrijfsinformatiesysteem van Quantaris. Deze software is ontwikkeld in samenwerking met R.E.D. Systemen dat reeds langere tijd succesvol is in het leveren van een digitale archiveringsoplossing binnen het notariaat. ,,We kunnen onze klanten op de notariële markt nu zo optimaal mogelijk ondersteunen in de informatiestromen. Juist in deze tijden is het notariaat op zoek naar directe kostenbesparing en procesoptimalisatie”, stelt Eric Anderson, marketingmanager bij Dantuma.

De samenwerking tussen de bedrijven houdt in dat bij MFP-apparatuur van Dantuma een Open Dis Capture oplossing wordt meegeleverd. ,,Simpelweg worden dossiers door middel van barcodes gedigitaliseerd, gecontroleerd in Open DIS Capture en automatisch aangeleverd aan het zakelijk dossier”, verduidelijkt Anderson.

Het Quantaris Beheer en Informatie Systeem (Q-BIS) is gebaseerd op de specifieke kennis van het notariaat, geavanceerde technieken en automatiseringsprojecten. Q-BIS is dan ook helemaal toegesneden op de bedrijfsautomatisering van het notariaat; het is er immers speciaal voor ontwikkeld. Q-BIS stroomlijnt alle administratieve bedrijfsprocessen binnen het notariaat. De Q-BIS applicatie zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen beter worden ingevuld. Het draagt zo bij aan een kantooroptimalisatie, die des te meer gewenst is nu het notariaat te maken krijgt met vrije marktwerking.

De nieuwe koppeling sluit aan op de uitgebreide digitale archiefmogelijkheden van Q-BIS. Dat betekent bijvoorbeeld dat een papieren document nu vanaf MFP-apparatuur kan worden opgeborgen in het digitale archief. Dat heeft grote voordelen voor de notariële wereld, zeker als bedrijven over meerdere vestigingen beschikken. Dossiers kunnen op diverse locaties door meerdere personen tegelijk worden opgeroepen. Documenten zijn voor iedereen altijd en snel beschikbaar, dossiers zijn actueel en er gaat niets verloren.
De nieuwe koppeling levert niet alleen een tijdsbesparing op maar ook een ruimtebesparing. Uitsluitend het notariële protocol dient fysiek bewaard te blijven. Overige documenten kunnen worden gedigitaliseerd. Het draagt bij aan een papierarm notariskantoor.

Dantuma Haarlem staat te boek als één van Nederlands grootste merkonafhankelijke leveranciers op het gebied documentautomatisering. Quantaris uit Nieuwegein is specialist in het automatiseren van notariële activiteiten. Daarbij is automatisering geen doel op zich. Optimaal geautomatiseerde processen dragen volgens Quantaris bij aan het bedrijfsresultaat.
R.E.D. Systemen bv, gevestigd in Berkenwoude, werd in het jaar 1981 opgericht en is vanaf het eerste jaar volledig gespecialiseerd op het terrein van document informatiesystemen. Zo maakt het Open DIS van R.E.D. Systemen volledig digitale dossiervorming mogelijk.

,,Door de samenwerking met Quantaris en R.E.D. systemen kunnen we een toegevoegde waarde op het gebied van documentautomatisering leveren aan onze gezamenlijke klanten”, omschrijft Anderson kort en bondig de voordelen van de nieuwe samenwerking.


Rate this post

Print Friendly