SAP en Open Text breiden global reseller overeenkomst uit


Hoofddorp/Phoenix, Ariz. – 20 oktober 2009 – SAP AG (NYSE: SAP) en Open Text TM (NASDAQ: OTEX, TSC: OTC), wereldwijd toonaangevend leverancier in Enterprise Content Management (ECM), breiden hun succesvolle strategische samenwerking uit. SAP zal Open Text Extended ECM voor SAP doorverkopen onder de naam ‘SAP® Extended Enterprise Content Management (SAP Extended ECM) applicatie van Open Text’. Deze aankondiging werd gedaan tijdens de SAP® TechEd 2009, het grootste ecosysteem/onderwijs event van SAP, dat van 13-16 oktober plaatsvond in Phoenix, Arizona.


Deze aankondiging vormt de tweede belangrijke uitbreiding van de oorspronkelijke reseller overeenkomst tussen de twee bedrijven. SAP is al reseller van Open Text Document Access and Archiving en Invoice Management solutions (zie ook: Open Text and SAP Announce Expanded Reseller Agreement” en “SAP Expands Document Management Capabilities with Archiving and Document Access Solutions from Open Text).


De nieuwe uitbreiding van de reseller overeenkomst geeft SAP de mogelijkheid, om de meest toonaangevende content management oplossing in de markt door te verkopen. SAP klanten zijn nu in staat om ongestructureerde content te gebruiken in hun door SAP applicaties geoptimaliseerde bedrijfsprocessen.


Aangezien de hoeveelheid ongestructureerde content zoals e-mail, documenten en presentaties blijft groeien binnen organisaties, ontstaat steeds meer behoefte deze content te verbinden met de onderliggende bedrijfsprocessen. Bedrijven zijn niet langer tevreden met het kunnen opslaan van content in ‘content silo’s’. In plaats daarvan ontdekken zij dat ze aanzienlijke productiviteitswinst kunnen boeken door het verrijken van bedrijfsprocessen met content zoals contracten, afbeeldingen of video’s en hoogwaardige elektronische correspondentie.


Een voorbeeld hiervan is de oplossing voor contractbeheer die wordt gebruikt door Molex Incorporated, een toonaangevende leverancier van elektronische glasvezelkoppelingen en -schakelingen uit Chicago. Deze oplossing maakt gebruikt van SAP Extended ECM van Open Text voor het beheer van contracten en maakt deze beschikbaar voor de gehele organisatie binnen de SAP® Business Suite software. “Door integratie van contractinformatie in SAP bedrijfsprocessen kunnen wij beter aan onze contractvoorwaarden voldoen, waardoor Molex in staat is om onze klantinteracties en verplichtingen beter te beheren”, aldus Gary Matula, vice-president van Information Systems, Molex. “Als we de Open Text oplossing blijven gebruiken binnen onze wereldwijde systeemarchitectuur, is een ander belangrijk te verwachten voordeel een verbeterd beheer van alle ongestructureerde data. Deze content zal steeds vaker worden gekoppeld aan onze SAP transactie- en masterdata. Dit zal ons niet alleen helpen onze groei in ongestructureerde gegevens optimaal te benutten, maar maakt ook verbeterd record management mogelijk binnen de wereldwijde organisatie.”


Uniform Information Management

SAP Extended ECM van Open Text verbetert de transactionele proces beheersmogelijkheden van de SAP applicaties door middel van uitgebreide ECM-mogelijkheden. Dit stelt klanten in staat om de werelden van bedrijfsapplicaties en ECM te verenigen; risico’s en kosten als gevolg van slecht recordsbeheer te verlagen; de productiviteit van kenniswerkers te verhogen en beter te kunnen voldoen aan regelgeving.


“SAP blijft wereldwijd acceptatie zien door klanten van het aanbod van onze SAP Solution Extension Partners”, aldus Zia Yusuf, executive vice president, Global Ecosystem en Partner Group, SAP AG. “We zijn verheugd dat we ons partneraanbod hebben kunnen verbreden om onze ECM-oplossing uit te breiden en nóg grotere voordelen te bieden aan klanten die op zoek zijn naar de verbinding tussen zakelijke processen en waardevolle informatie. Samen met Open Text kijken we ernaar uit de ECM-markt te veranderen en de beproefde oplossingen te blijven leveren die onze klanten van ons verwachten.”


“Een belangrijk aandachtspunt voor bedrijven is om de informatie silo’s te elimineren die zowel de productiviteit verlagen als de blootstelling aan risico’s vergroten”, aldus John Shackleton, president en CEO van Open Text. “Door nauw samen te werken met SAP, kunnen we onze klanten een oplossing bieden waarmee zij al hun essentiële informatie veilig kunnen beheren en tegelijkertijd deze informatie beschikbaar kunnen stellen aan de juiste persoon op het juiste tijdstip. Wij gaan een nieuwe fase in wat betreft de ontwikkeling van content management technologie.”

SAP® TechEd 2009 in Phoenix, Wenen, Shanghai en Bangalore

Meer dan 12.000 SAP klanten, partners en technische experts komen samen tijdens SAP® TechEd 2009, het grootste ecosysteem/onderwijs evenement van SAP, om inspiratie en vaardigheden op te doen. Dat is van belang in deze tijd waarin organisaties behoefte hebben aan zowel vakkundige professionals als efficiënte IT- oplossingen die eenvoudig zijn aan te passen aan veranderingen. Voor de 13e keer wordt de SAP TechEd 2009 van 13-16 oktober gehouden in Phoenix en vervolgens van 27-20 oktober in Wenen, in Shanghai van 11-12 november en in Bangalore van 18-20 november. Voor meer informatie: www.sapteched.com of volg de ontwikkelingen Twitter op #sapteched09.Rate this post

Print Friendly