Als manager/consultant/trainer heeft hij ondermeer gewerkt voor bedrijven zoals Océ, Epson, Canon en EFI. Zijn achtergrond ligt in het grafische, beginnend bij het Grafisch Lyceum. Daarna heeft hij een korte loopbaan gehad bij een reclamebureau en drukkerij, alwaar zijn liefde voor het vak verder evolueerde. Toch had hij begin jaren ’90 het idee dat digitaal drukken de toekomst had en daar begon zijn carrière als adviseur in de wereld van digitaal printen en grafische automatisering.

Inmiddels 20 jaren en een dito aantal opleidingen verder (waaronder een studie kleurwetenschappen en diverse ICT en workflow gerelateerde opleidingen), maar ook enkele jaren als freelance fotograaf werkzaam te zijn geweest, vond hij het tijd worden om zich weer te richten op het geven van zelfstandig en onafhankelijk advies. En daar ontstond in het voorjaar van 2009 4CLOUD, waar van Schie training geeft (technisch en commercieel), adviseert (tenders, documentverwerkingsprocessen, printprocessen, kleur beheer) en hij diepgaand onderzoek verricht naar de organisatie van de klant. Hierbij staan kostenbesparing, efficiëntie en het milieu altijd centraal. 4CLOUD staat dus ook voor duurzaam (ofwel maatschappelijk) ondernemen.

Ook schrijft Van Schie al ruim 10 jaar voor diverse on- en off-line publicaties, waaronder het tijdschrift D|Zone. Onder meer over de ColorMunki fotospectraalmeter van X-Rite en de Océ ColorWave 600 grootformaat printer.

 

Rate this post

Print Friendly