Archiefmedewerker en recordsmanager zijn verantwoordelijk voor een veilige en betrouwbare opslag van documenten. Nog niet zo lang geleden konden kostbare contracten en vertrouwelijke documenten veilig worden opgeborgen in een kluis. Tegenwoordig is dat wel anders. Vrijwel alle documentaire informatie bevindt zich op netwerkschijven binnen én soms ook buiten de organisatie. Daarmee is niet alleen de toegankelijkheid, maar ook de kans op diefstal en misbruik sterk toegenomen.

Inmiddels zijn er verschillende gespecialiseerde bedrijven die zich bezig houden met het afschermen van digitale informatie, maar ook van fysiek opgeslagen (waarde)documenten.

Middagseminar
Op dinsdag 17 november 2009 organiseert de NVBA, Netwerk Voor Bedrijfsmatig Archiveren, een middagseminar dat volledig in het teken staat van de mogelijkheden en praktische toepassingen van documentbeveiliging. Tijdens het seminar laten verschillende aanbieders van dergelijke soft- en hardware zien hoe u uw documenten (nog beter) kunt beveiligen. Daarnaast komt ook de praktische toepassing van documentbeveiliging aan bod. De bijeenkomst start om 13.00 uur en zal worden gehouden in bijgebouw De Voorhof van de Oude Kerk Voorburg, gelegen op enkele minuten lopen van Station Voorburg.

Sprekers
Jeroen Strik (Iron Mountain) zal onder andere een case study presenteren van een grote onderneming (Top 20 Nederland) waar bestaande processen op een gecontroleerde wijze zijn gemigreerd van een fysiek werkproces naar een hybride werkproces. Corné van Rooij (RSA) legt uit hoe de producten van RSA kunnen worden toegepast bij documentbeveiliging. Colin van Oosterhout (Adobe Nederland) gaat in op de vele beveilingsmogelijkheden van PDF-documenten. Als laatste spreker deelt Klaas Bruin (KLM) zijn ervaringen rond de beveiliging van passagiers(gerelateerde) gegevens met de aanwezigen. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Praktische informatie
Het seminar wordt op dinsdag 17 november van 13.00 – 17.00 uur gehouden in bijgebouw De Voorhof van de Oude Kerk Voorburg. Deelname aan dit seminar is gratis voor NVBA-leden. Niet-leden betalen EUR 75,-. GO opleidingen verzorgt de inschrijfprocedure. Het volledige programma en een online inschrijfformulier vindt u op www.goopleidingen.nl/seminar.


Rate this post

Print Friendly