Breukelen, 8 oktober 2009 – Hogeschool Utrecht, met 35.000 studenten één van de grootste instellingen in het hoger onderwijs in Nederland en producent van zo’n 20 miljoen zwart-wit afdrukken per jaar, heeft haar interne services rondom print- en kopieerapparaten uitbesteed aan Xerox. Xerox Global Services beheert en onderhoudt de 159 kantoormachines verdeeld over 11 locaties en zorgt bovendien voor het personeel om deze dienstverlening uit te voeren. Hogeschool Utrecht bereikt hiermee een hoge mate van efficiency en een up-time van de machines van bijna 100 procent.


Het verbeteren van documentprocessen staat bij Hogeschool Utrecht hoog op de agenda. Om de veelheid aan verschillende contracten met diverse partijen terug te dringen, zocht de hogeschool naar één aanspreekpunt voor alle aspecten rondom het printen en kopiëren, met continuïteit en efficiency als belangrijkste doelen. Xerox neemt alle bestaande machinecontracten, contracten met leveranciers van betaalsystemen en andere aanverwante diensten over. Vanuit de helpdesk in Breukelen worden alle machines op afstand gemonitord en kan real-time in de machines de status worden gecheckt. Hogeschool Utrecht betaalt hiervoor een prijs per afdruk, waarbij de verantwoordelijkheid voor de ‘juiste printer op de juiste plaats’ bij Xerox komt te liggen.


Joost Innemee, Senior Buyer bij Hogeschool Utrecht: “Ons Shared Service Center Facilities is continu bezig met vernieuwing van de diensten binnen onze hogeschool. Hierbij wordt altijd gekeken naar de meest praktische oplossing met een duidelijke toegevoegde waarde voor de gebruiker. Xerox neemt ons alle activiteiten uit handen. Er is geen onduidelijkheid meer over verantwoordelijkheden en de kosten zijn inzichtelijk door duidelijke managementrapportages. Xerox denkt continu met ons mee om ook het printgedrag van gebruikers logisch en kostenbesparend te laten zijn. Xerox en de Hogeschool Utrecht hebben er beiden baat bij dat de dienstverlening aan de student en medewerker ook écht dienstverlening wordt.”


Rate this post

Print Friendly