Apeldoorn, 8 oktober 2009 – Met de process mining-technologie van het Nederlandse softwarebedrijf Pallas Athena, marktleider in Business Process Management, is het order- en betaalproces van HEROLD Business Data volledig geanalyseerd en geoptimaliseerd. HEROLD is uitgever van de Oostenrijkse versies van de Gouden Gids en De Telefoongids. Momenteel wordt een mogelijke Europese uitrol naar andere uitgevers van beide gidsen – waaronder in Nederland – voorbereid.

Als vooraanstaand leverancier van adresboeken voor zakelijk en particulier gebruik, beheren HEROLD en andere uitgevers van de Gouden Gids en De Telefoongids grote hoeveelheden gegevens. Zo worden door de medewerkers van HEROLD ongeveer 500 orders per dag verwerkt. Een efficiënt order- en betaalproces is essentieel om deze grote hoeveelheid orders te verwerken.

HEROLD schakelde de hulp in van ProcessGold, consultancy- en implementatiepartner van Pallas Athena, voor een uitvoerige analyse van het orderproces. Met inzet van de nieuwe process mining-technologie bracht ProcessGold binnen enkele dagen de inefficiënties in het proces volledig in kaart.

ProcessGold creëerde in een kort tijdsbestek een gedetailleerd procesmodel op basis van logfiles van de bestaande IT-systemen. Hierin werden niet alleen het kernproces, maar ook uitzonderingen en procesvarianten meegenomen. Conventionele analyses via workshops en interviews – die vaak weken in beslag nemen – zijn hierdoor overbodig gemaakt.

“De process mining-benadering is erg innovatief en overtuigend. De binnen ons bedrijf beschikbare data is gebruikt voor procesanalyse en -simulatie zonder invloed op de uitvoering van de dagelijkse activiteiten”, zegt Frank Bieser, CIO bij HEROLD Business Data. “Met de inzet van process mining hebben we onze bestaande processen veel sneller kunnen analyseren en verbeteren dan met standaard procesanalyse-methoden. We willen de technologie van Pallas Athena in de toekomst gaan inzetten om de procesprestaties voortdurend te meten, zodat we onze processen continu kunnen blijven verbeteren.”

“We zijn erg verheugd dat Herold er in is geslaagd om zijn orderproces te optimaliseren met gebruik van onze oplossingen”, zegt John Hoogland, CEO van Pallas Athena. “De succesvolle samenwerking heeft ertoe geleid dat we momenteel in gesprek zijn met verschillende andere Europese uitgevers van de Gouden Gids en De Telefoongids, die met dezelfde uitdagingen kampen.”


Rate this post

Print Friendly