Programma OpenOffice.org conferentie in Italië gereed

Bezoekers aan de jaarlijkse OpenOffice.org conferentie, dit jaar van 4 t/m 6 november in het schoone Italiaanse Orvieto, krijgen deze keer ook bijdragen aangeboden van de grootste rivaal van het open source office-programma: Microsoft. Tijdens de conferentie worden tevens de laatste tests voor de nieuwe versie 3.2.0 van OpenOffice.org uitgevoerd.

Tijdens de conferentie zijn er presentaties van individuele bijdragers en van de grootste commerciële spelers in de wereld van OpenOffice.org / OpenDocument Format (ODF), waaronder Sun Microsystems, IBM, Redflag 2000, Novell, en Microsoft.

Het hoofdthema van deze conferentie is “OpenOffice.org and Free/Libre Open Source Software (FLOSS) in Education”. Studies, onderzoeksresultaten en voorbeelden worden gepresenteerd. In andere tracks, zullen leden van het OpenOffice.org Renaissance project uitleggen hoe ze de gebruikersbeleving van OpenOffice.org willen verbeteren. Daarbij zullen ze hun benadering vergelijken met die van hun collega’s van Lotus Symphony en RedOffice.
Recent was er nog de nodige commotie, omdat gemeend werd dat OpenOffice.org-ontwikkelaars de verguisde Ribbon-interface van MsOffice wilden kopiëren. Dat bleek echter een misverstand. In workshops worden deelnemers aangemoedigd om te helpen met het Renaissance project, met testen en ontwikkelen.

Rond ODF, de doorgebroken internationale open standaard voor het opslaan van office-bestanden, is ook een serie sessie georganiseerd. Commerciële partijen die ODF toepassen gaan onderzoeken hoe de praktijk van ODF zich verhoudt tot de belofte. Daaronder zijn presentaties van Sun Microsystems (StarOffice), Microsoft (Microsoft Office), RedFlag (RedOffice), en IBM (Lotus Symphony).

Het concept programma van de conferentie is beschikbaar en bevat samenvattingen en bibliografieën van de sessie.

Voorafgaand aan het normale programma van de conferentie, van 4 t/m 6 november, zijn er op de 3e de zogenaamde pre-conference meetings, van het Native Language project, de Engineering Steering Committee en de Community Council. En daar weer voor, op 2 november, is er het ODF plugfest van de OpenDoc Society.

Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen op de website van de conferentie alle informatie vinden, het concept programma downloaden en zich registreren. http://www.ooocon.org

De organisatoren willen graag hun dank uiten voor de sponsoren van dit
jaar: Platinum: AICA, EurOffice, IBM, and Sun Microsystems; Gold:
Oracle, Redflag 2000, and Yacme; Silver: Engineering Zonder hun ondersteuning zou de conferentie niet plaats kunnen hebben.
Mogelijkheden voor sponsoring zijn nog steeds beschikbaar – zie de ‘Sponsors’ link op de website.

Het Conference Team


Rate this post

Print Friendly