Hoofddorp – 6 oktober 2009 – Open Text TM (NASDAQ: OTEX, TSC: OTC), wereldwijd toonaangevend leverancier in Enterprise Content Management (ECM), heeft de hoogste waardering – een Strong Positive – ontvangen in de ‘MarketScope* for Records Management’ van analistenfirma Gartner. Het rapport werd gepubliceerd op 10 september 2009 en is geschreven door Kenneth Chin.


Uit het Gartner rapport blijkt dat: “De vraag naar records management oplossingen blijft groeien aangezien de technologie noodzakelijk is voor organisaties die van plan zijn om een organisatiebreed records management programma te implementeren.” Volgens Gartner zal in 2013 vijftig procent van alle Global 2000 organisaties dergelijke organisatiebrede oplossingen implementeren.


Het rapport vermeldt ook dat “De opkomende consumentgerichte en Social software tools zoals wikis, blogs en Twitter die worden gebruikt op organisatieniveau, het noodzakelijk maken om de extra content die met deze tools wordt gegenereerd als records te beheren.”


“We waren niet in staat om de risico’s en andere uitdagingen op het gebied van regelgeving aan te pakken zonder een uitgebreide records management oplossing”, aldus Chuck Piotrowski, Corporate Records Manager, Central Vermont Public Service. “Open Text biedt de betrouwbaarheid, het technologische leiderschap en de deskundigheid die van essentieel belang zijn voor ons succes. Door de volledig geïntegreerde oplossing van Open Text is records management een essentieel onderdeel van de ECM-strategie. We kunnen de oplossing gebruiken ter ondersteuning van bedrijfsapplicaties zoals SAP en Microsoft SharePoint.”


“Records management blijft een prioriteit voor onze klanten omdat de eisen aan regelgeving en wettelijke compliance blijven groeien in de meeste markten wereldwijd”, stelt Lubor Ptacek, Vice President of Product Marketing bij Open Text. “Onze focus is om klanten in staat te stellen consistente records management regels te definiëren voor content verspreid over diverse bedrijfssystemen. Dat is uiteindelijk wat ze nodig hebben om een consistente records- en compliance-strategie te implementeren binnen de gehele organisatie.”


De records management oplossing van Open Text voorziet in volledig lifecycle management voor informatie en helpt klanten om ‘records’ automatisch of handmatig op te slaan volgens de belangrijkste vereisten inzake beleid en wet- en regelgeving. Open Text Enterprise Library biedt records management geïntegreerd met archivering, metadata management, zoek- en opslagmanagement capaciteiten. Enterprise Library vormt de basis van de Open Text ECM Suite en de service georiënteerde architectuur. De oplossing biedt records- en content lifecycle management voor verschillende systemen en applicaties, waaronder SAP, Oracle, Microsoft SharePoint, e-mail, file systemen, digitale media, webcontent en meer.

Open Text’s records management oplossingen werken conform de belangrijke wereldwijde standaards voor records management software, waaronder de 5015.2-STD van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, de TNA verordeningen van het Verenigd Koninkrijk en de Australische Victorian Electronic Records Strategy (VERS).


Voor meer informatie over de Open Text records management oplossingen: http://www.opentext.com/2/sol-products/sol-pro-records-management.htm.

Het volledige Gartner rapport is te vinden op http://tinyurl.com/yd3l96b.Rate this post

Print Friendly