San Francisco, 6 oktober 2009 – Mindjet, leverancier van samenwerkings-tools die ideeën, informatie en mensen visueel verbinden, introduceert het visuele samenwerkingsplatform Mindjet Catalyst. Deze online omgeving combineert applicaties voor webconferencing, online documenten delen en projectmanagement met een visuele collaboration-tool. Hierdoor kunnen teams online brainstormen, acties plannen en uitvoeren, en bedrijfsvraagstukken oplossen.

Mindjet Catalyst voegt zijn visuele samenwerkingssoftware samen met de bekende technologieën van telewerken, zoals webconferencing en document sharing. Hiermee komt alle functionaliteit van offline samenwerken online beschikbaar. Het voegt de creativiteit van persoonlijke offline bijeenkomsten samen met de voordelen van online werken.

“Een daadwerkelijke alles-in-een collaboration-tool bestond eigenlijk niet. Veel aanbieders specialiseren zich op een of meerdere basisprincipes, zoals webconferencing of online documentbeheer. Mindjet Catalyst biedt als eerste een volledig geïntegreerde online oplossing voor alle aspecten van samenwerken”, aldus Scott Raskin, CEO van Mindjet. “Mindjet Catalyst biedt een online omgeving voor creatieve probleemoplossing. Dit was het laatste aspect van samenwerken dat nog niet online kon. Nu kunnen teams echt online samenwerken met 1-op-1 contact.”

Informatie-‘maps’ delen binnen sociale netwerken
De visuele aanpak van Mindjet’s informatie- en idee-mapping tool (mindmapping) maakt complexe ideeën en processen inzichtelijk en voor iedereen te begrijpen. Teams en individuen kunnen hiermee efficiënter en effectiever samenwerken. Deze technologie vormt dan ook de basis van Mindjet Catalyst en fungeert als navigatietool voor de online omgeving. Gebruikers kunnen gelijktijdig samenwerken aan een project door de map aan te vullen met relevante details, te structureren en direct te linken aan andere informatie, zoals bestanden, documenten of e-mailberichten.

De gevisualiseerde plannen, ideeën of andere informatie zijn met Catalyst ook eenvoudig te delen met iedereen in het sociale netwerk van een bepaalde gebruiker. Een directe link naar de map is te mailen of te delen op blogs, Facebook, LinkedIn en Twitter. Alle geïnteresseerden, ongeacht of zij Catalyst-gebruiker zijn, kunnen de maps dan bekijken in een browser of downloaden voor eigen gebruik.

Webconferencing
Dankzij de optionele webconferencing-technologie kunnen gebruikers een online meeting plannen of direct starten vanuit Catalyst. Hieraan kunnen 15 mensen tegelijkertijd deelnemen, terwijl het aantal te plannen meetings onbeperkt is. Verdere mogelijkheden betreffen het delen van de volledige desktop en het versturen van bestanden, er is ondersteuning voor video, VoIP, en sessies kunnen worden opgenomen.

Veilige online workspaces
Catalyst biedt veilige workspaces waarin maps en documenten automatisch worden opgeslagen. Alle teamleden hebben directe toegang tot de meest recente versies en kunnen van de beheerder een bepaald autorisatieniveau krijgen (owner, author of reader).

Geïntegreerde chat
De geïntegreerde online chat-functionaliteit stelt teamleden in staat snel met elkaar te communiceren. Dit kan 1-op-1 of in groepsverband.

Beschikbaarheid
Mindjet Catalyst is per direct beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en Japans. Prijzen beginnen bij 20 euro per gebruiker per maand.


Rate this post

Print Friendly