ROCHESTER, N.Y., 5 oktober-Wilen Direct, een van de eerste Amerikaanse bedrijven die kozen voor het KODAK PROSPER S10 Imprinting Systeem, heeft recent de formele aankoopprocedure afgerond. Dat gebeurde na verschillende maanden van intens bètatesten. Daarbij scoorde zowel de kwaliteit als de productiviteit van het KODAK Systeem uitstekend.

Wilen Direct, de in Florida gevestigde dochteronderneming van de Wilen Group, gebruikt de KODAK PROSPER S10 Imprinting Systemen om uiterst gericht, kosteneffectief marketingdrukwerk te produceren dat de marketinginvesteringen van hun klanten beter laat renderen. Het bedrijf is een leider en innovator op het vlak van digitale en variabele dataverwerking, gepersonaliseerde direct marketing, geavanceerde mailstrategieën en -technologieën, logistiek en fulfillment. De Wilen Group profileert zich al meer dan dertig jaar als uitgever van gidsen voor kabelmaatschappijen en vooraanstaande filmzenders. De groep telt onder zijn nationale klanten onder meer Charter Communications, Comcast en Time Warner.

“Dankzij de KODAK PROSPER S10 Imprinting Systemen kunnen we voor het eerst concurreren op nieuwe markten met opdrukken van laserkwaliteit”, aldus Darrin Wilen, President of Wilen Media, onderdeel van de Wilen Group. “De snelheid en printkwaliteit zijn werkelijk buitengewoon en we kunnen met gemak alles verwerken, van de kleinste tekst tot de meest complexe afbeeldingen. Bovendien zijn de betrouwbaarheid en productiviteit ronduit indrukwekkend.”

Wilen Direct gebruikt zijn PROSPER S10 Imprinting Systemen in drie shifts per dag, zeven dagen per week. Een van de belangrijkste producten die het bedrijf met dit innovatieve KODAK Systeem personaliseert , is zijn VDP inline letter pack. Dat bestaat uit een full-colour omslag en brief, volledig in duplex gedrukt op 600 dpi. Met het PROSPER S10 Imprinting Systeem kan het bedrijf meer dan 80.000 inline letter packs per uur drukken. In totaal zijn dat zo’n 1,6 miljoen direct-mailstukken per dag op één pers. Wilen Direct schat dat zijn productietijd dankzij de PROSPER S10 Imprinting Systemen 40 keer sneller is geworden, en vermeldt als belangrijkste troeven grotere personaliseringsmogelijkheden, snelheid, doorvoer, kwaliteit en datatracking.

Het PROSPER S10 Imprinting Systeem is een monochrome continue inkjetoplossing voor het inline digitaal drukken op supersnelle rotatiepersen. Het systeem produceert prints met variabele data van offsetkwaliteit en kan tot 50 procent besparen op productiekosten voor direct mail, catalogi, tijdschriften, kranten, inserts en transactiedocumenten. Dankzij de flexibele installatieopties integreert het systeem perfect met rotatieoffsetpersen en rotatieafwerkingsapparatuur. Het PROSPER S10 Imprinting Systeem haalt een bedrijfssnelheid van 305 mpm en een resolutie van 600 dpi, zodat gebruikers variabele gegevens inline kunnen drukken. Dat bespaart zowel tijd als geld vergeleken met een traditioneel proces in twee fasen, waarbij in offset voorgedrukte formulieren achteraf offline met laser worden bedrukt.

Met een drukbreedte van 10,56 cm en lichtechte en kras- en waterbestendige pigmentgebaseerde inkten, zorgt het PROSPER S10 Imprinting Systeem voor een betere doorvoer en maakt het extra standalone drukapparatuur overbodig. Bovendien zijn de prints van het KODAK PROSPER S10 Imprinting Systeem zeer slijtvast zodat geen extra coating nodig is.

“Dankzij de KODAK Stream Inkjettechnologie levert het PROSPER S10 Imprinting Systeem een superieure kwaliteit tegen een aanzienlijk lagere prijs. Drukkerijen kunnen hun productie en toeleveringskanaal efficiënter maken en hun klanten een grotere meerwaarde voor hun communicatiemateriaal bieden”, aldus Kevin Joyce, Worldwide Vice President, Sales and Marketing, Digital Printing Solutions, Kodak. “Wilen Direct benut de kwaliteit en veelzijdigheid van de PROSPER S10 voor een nieuw succeshoofdstuk in zijn bedrijfsgeschiedenis. En daar gaat het bij Kodak om – innovatieve oplossingen aanbieden die onze klanten helpen hun marketinginvesteringen maximaal te laten renderen en hun bedrijf te doen groeien.”

Bezoek voor meer informatie over de meerwaarde van de KODAK PROSPER Oplossingen http://prosper.kodak.com.

KODAK-producten worden ondersteund via KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals voor meer dan 120 landen. Het is een toonaangevende dienstverlener met meerdere geïntegreerde leveranciers. De diensten omvatten onder meer consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor commerciële drukkerijen, grafische communicatiebureaus en bedrijven voor documentverwerking en gegevensopslag. De professionals van KODAK Services and Support zijn perfect opgeleid om klanten te helpen bij het beheersen van kosten, het optimaliseren van de productiviteit en het beperken van bedrijfsrisico’s.Rate this post

Print Friendly